Grīziņkalna iedzīvotāji ir nemierā ar ieceri izbūvēt elektroauto uzlādes punktu Asara un Pērnavas ielu stūrī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāji ir neapmierināti ar Rīgas domes Īpašuma departamenta lēmumu iznomāt daļu teritorijas Jāņa Asara un Pērnavas ielas krustojumā elektroauto uzlādes punkta ierīkošanai.

Kā aģentūru LETA informēja Grīziņkalna apkaimes biedrība, pašvaldības rīkotajā līdzdalības budžeta konkursā ieguva 70 000 eiro, kurus plānots izlietot šajā krustojumā esošās degradētas teritorijas pārveidei par apkaimes tirgus laukumu.

Konkurss noslēdzās pagājušā gada 31.oktobrī. Konkursa rezultātā tika izstrādātas ideju skices "Pilsētas laukums Grīziņkalnā". Līdzekļi konkursa norisei 3500 eiro apmērā tika nodrošināti no Rīgas budžeta Apkaimju iniciatīvu līdzdalības un piederības veicināšanas projektu finansējuma.

Biedrība uzrunāja tirgus rīkotāju "Latvijas mājražotāji" rīkot pop-up tirdziņus un jau no šī gada tirgus šajā teritorijā notiek katru svētdienu, piesaistot lielu tirgotāju un pircēju interesi.

Tirgus svētdienās kļuvis par vietējo iedzīvotāju tradīciju un tikšanās vietu. Biedrība ir uzrunājusi latviešu mākslinieku Krišu Salmani, uzticot viņam vides objekta koncepcijas izstrādi. Paralēli biedrība stādā pie 1.kārtas labiekārtojuma detalizācijas, paredzot labiekārtot laukuma centrā esošo zaļo zonu, ierīkojot tur soliņus, uzklājot cieto segumu, izveidojot zālāju un apstādījumus.

Projekta 2.kārta paredzētu visas teritorijas cietā seguma nomaiņu un labiekārtošanu.

Taču pēc finansējuma piešķiršanas iedzīvotāju iniciatīvai, Rīgas domes Īpašumu departaments daļu teritorijas izsolījis elektroautomašīnu uzlādes staciju izbūvei, tādējādi apdraudot tirgus laukuma projekta īstenošanu.

Īpašuma departaments informējis, ka 19.decembrī noslēgts zemes nomas līgums elektrotransportlīdzekļu uzlādes punkta un tai nepieciešamo četru stāvvietu izbūvei, prasot integrēt tās iedzīvotāju projektā "Laiks tirgum Grīziņkalnā".

Iepazīstoties ar saņemto informāciju, biedrība secina, ka izsole notikusi pēc Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta ideju konkursa noslēguma, neinformējot biedrību par izsoles rīkošanu, tādējādi demonstrējot sliktu pārvaldību, rīkojoties pilnībā pretēji vietējo iedzīvotāju vēlmēm un pilnā mērā apturot jebkādu veiksmīgu apkaimes laukuma attīstību.

Biedrība uzskata, ka uzlādes punkta integrēšana apkaimes laukumā ir absurda un nav iespējama, un vienīgais risinājums esot nomas līguma laušana.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, šis gadījums tikšot izvērtēts, un tuvāko nedēļu laikā Rīgas apkaimju iedzīvotāju centrs aicinās apkaimes biedrību uz sarunu, lai kopīgi rastu risinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu