Lauksaimnieki Bulgārijā pieprasa kompensēt lētāko Ukrainas produktu importu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: STOYAN NENOV/REUTERS

Bulgārijā lauksaimnieki otrdien ar traktoriem un citu tehniku uz laiku nobloķētu satiksmi, pieprasot kompensāciju par lētāku Ukrainas lauksaimniecības produktu importu.

Lauksaimnieki divas stundas bloķēja nozīmīgus sauszemes ceļus un transporta mezglus, tai skaitā autoceļu E79, kas ved uz Grieķiju. Tika slēgti arī ceļi, kas ved uz Rumānijas robežu un Varnu pie Melnās jūras. Protestos tika izmantoti tūkstošiem lauksaimniecības mašīnu.

Protestējošo lauksaimnieku apvienības pirmdienas vakarā noraidīja valdības piedāvājumu finansiāli kompensēt tikai tos zaudējumus, kurus varētu pierādīt ar 2023.gada nodokļu deklarācijām.

Bulgārijas premjerministrs Nikolajs Denkovs sacīja, ka kompensācijas maksājumiem piešķirti 150 miljoni levu (77 miljoni eiro). "Valdība nevar atbalstīt lauksaimniekus, kuri gūst peļņu," sacīja Denkovs.

Lauksaimnieki pieprasa citādāku pieeju zaudējumu aprēķināšanai. Papildus kompensācijām graudkopības nozarē viņi pieprasa subsīdijas arī citās jomās - piemēram, dārzeņu un augļu audzēšanā un lopkopībā.

Lopkopji un piena ražotāji pirmdien pie Lauksaimniecības ministrijas Sofijā protestēja pret valdības lauksaimniecības politiku un pieprasīja lauksaimniecības ministra Kirila Vateva atkāpšanos.

Lauksaimnieki sola katru dienu pagarināt protestus par stundu un nākamajā protestēt Sofijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu