Rinkēvičs Maltas uzņēmējiem uzsvēris Latvijas konkurences priekšrocības Baltijas jūras valstu reģionā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs viesojas Maltā.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs viesojas Maltā. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents otrdien, 6. februārī, tiekoties ar Maltas uzņēmējiem, uzsvēris Latvijas konkurences priekšrocības Baltijas jūras valstu reģionā, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Turpinot vizīti Maltā, Rinkēvičs tikās ar Maltas uzņēmējiem un investoriem, apmeklēja Maltas Universitāti un tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem.

Valsts prezidents vērsa uzmanību uz nepieciešamību intensificēt arī ekonomiskās attiecības starp abām valstīm.

Tiekoties ar Maltas uzņēmējiem un potenciālajiem investoriem, Valsts prezidents akcentēja Latvijas priekšrocības, tostarp attīstītu infrastruktūru, kvalificētu darbaspēku un konkurētspējīgu uzņēmējdarbības vidi.

Prezidents uzsvēra, ka Latvijā ir savienota ostas infrastruktūra ar gaisa un jūras satiksmi. Arī ātrgaitas internets sniedz Latvijā strādājošajiem uzņēmumiem labas konkurences priekšrocības Baltijas jūras valstu reģionā.

Rinkēvičs akcentēja, ka Maltā un Latvijā iedzīvotājiem ir labi attīstītas svešvalodu prasmes, kas var palīdzēt eksporta tirgu apgūšanā.

"Daudzi uzņēmumi veiksmīgi sadarbojas ar Latvijas augstskolām, lai uzlabotu specializēto prasmju pieejamību. Latvija piedāvā nodokļu un muitas nodokļu atvieglojumus speciālajās ekonomiskajās zonās," sacīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Latvijā specializējas pārtikas pārstrādes, kokrūpniecības, farmācijas, elektroniskās inženierijas, informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, digitalizācijas un atjaunojamās enerģijas jomās.

Valsts prezidents lekcijā Maltas Universitātē klātesošajiem uzsvēra uz noteikumiem balstītas starptautiskās kārtības nozīmi un ar studentiem diskutēja par mazo valstu, reģionālo un starptautisko organizāciju lomu konfliktu novēršanā un risināšanā.

Jau ziņots, ka Rinkēviča valsts vizīte notiek pēc Maltas puses aicinājuma. Pēdējā valsts vizīte Maltā notika 2004.gada februāra vidū, kad Maltu apmeklēja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu