"Indexo bankas" centrālais birojs būs Skanstē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Biroju komplekss “Verde”.
Biroju komplekss “Verde”. Foto: Publicitātes foto

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" veidotās "Indexo bankas" centrālais birojs būs biroju kompleksā "Verde", kas atrodas Skanstes rajonā, Rīgā, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijā norāda, ka "Indexo" ir parakstījusi ilgtermiņa nomas līgumu ar biroju kompleksu "Verde", kas paredz, ka biroju ēkā atradīsies gan "Indexo" pensiju pārvaldes uzņēmuma, gan arī "Indexo" jaunās bankas centrālais birojs.

"Indexo" pirmajā jeb "Verde" A ēkā aizņems visu ceturto stāvu vairāk nekā 1500 kvadrātmetru platībā, savukārt "Indexo bankas" klientu apkalpošanas centrs gandrīz 150 kvadrātmetru platībā būs B ēkas pirmajā stāvā.

"Indexo" darbinieku pārcelšanās uz "Verde" biroju kompleksu plānota šovasar.

"Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. "Capitalica Asset Management" ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo banku".

"Indexo" kopš 2022.gada vidus attīsta bankas izveides projektu. 2023.gadā tika pabeigti darbi pie bankas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras, izveidota "Indexo bankas" mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām. Pēc licences saņemšanas "Indexo banka" sāks darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti vēlāk.

Paredzēts, ka Eiropas Centrālās bankas lēmums par licences izsniegšanu "Indexo bankai" gaidāms līdz 2024.gada 22.aprīlim.

Tāpat vēstīts, ka 2022.gadā "Indexo" strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44%, Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%, Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants", kura īpašnieks ir Indreks Gusevs, ar 5,67%, Igaunijas uzņēmums "Saggis", kura īpašnieks ir Sandu Hubans, ar 5,67%, SIA "IN Finance", kuras kontrolējošā persona ir Jekaterina Ņikuļina, ar 5,97%, kā arī Mārcis Martinsons ar 6% "Indexo" akciju. Pārējo akcionāru īpašumā ir mazāk nekā 5% akciju.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu