Noskaties Jēkabpiliete uzkrājusi alimentu parādu 13 000 eiro apmērā; sūdzas par tiesu izpildītāju (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Jēkabpiliete Ilze 2012. gadā laida pasaulē meitu. Pēc diviem gadiem pāris izšķīrās un bērns palika dzīvot pie tēva. Sieviete atzīst, ka visus šos gadus nav maksājusi alimentus, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Naudu meitas uzturēšanai tēvam skaita valsts no Uzturlīdzekļu garantiju fonda. Ilze uzkrājusi iespaidīgu uzturlīdzekļu parādu 13 tūkstošu eiro apmērā. Parādu par labu valstij cenšas piedzīt zvērināts tiesu izpildītājs.

Vairākus gadus tiesu izpildītājam no Ilzes nebija ko paņemt. Jēkabpiliete sacīja, ka, izšķiroties no bērna tēva, devās strādāt uz ārzemēm, kur iepazinās ar citu vīrieti. Abu savienībā radās dēls, Ilzes otrais bērns. Pēc dēla dzimšanas Ilze piedzīvoja bumeranga belzienu: viņas otrā bērna tēvs, ārzemnieks, pameta viņu ar atvasi uz rokām. Viņš arī nemaksā alimentus.

Jau kādu laiku Ilze ar otro bērnu dzīvo Jēkabpilī un sūdzas, ka tiesu izpildītājs no viņas iekasējot līdzekļus, piemēram, pabalstus, ko viņš pēc likuma nemaz nedrīkst iekasēt.

Zvērināts tiesu izpildītājs Juris Šņepsts atzina, ka vienreiz iekasējis daļu bērna piedzimšanas pabalsta, jo Ilze neesot laikus informējusi, ka to valsts to ieskaitīs kontā.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu