VIDEO Ietve kā īsākais ceļš, lai apbrauktu tramvaju. Kādēļ tāds maršruts? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "X" video.

8. februāra vakarā kārtējā ķibele piemeklēja 11. maršruta tramvaju Miera ielā. Jau atkal šajā ziemas sezonā pārāk tuvu sliedēm novietotas automašīnas dēļ tika paralizēta tramvaju kustība. Ar to mierā nebija kāds autovadītājs, kuram bija jāved meita uz treniņu, tādēļ tramvaja apbraukšanai viņš izmantoja blakus esošo ietvi. 

Kāds gājējs, kurš Miera ielas ietvi izmantoja tās paredzētajam mērķim, proti, gājēju kustībai, šo incidentu iemūžināja. Video pēcāk publicēts apvienības "Pilsēta cilvēkiem" sociālā tīkla "X" (iepriekš – "Twitter") kontā.

Pie ieraksta arī norādīts, ka tramvaju šajā posmā iespējams apbraukt, izmantojot pretējo joslu vai Briāna un Palīdzības ielu.

Autovadītājs, pamanot, ka tiek filmēts, savu uzvedību gājējam skaidro ar to, ka viņam jāved meita uz treniņu.

Jau ziņots, ka 8. februārī tuvu sliedēm novietotas automašīnas dēļ Miera ielā netālu no Rīgas Dzemdību nama bija paralizēta 11. maršruta tramvaju kustība virzienā uz centru.

Plkst. 19.12 "Rīgas satiksme" ziņoja, ka kustība ir atjaunota.

Jau iepriekš cīņā ar bezatbildīgiem šoferiem, kas ar neveiksmīgu automašīnas novietošanu bloķē tramvajus, līdz pavasarim automašīnām ir liegts apstāties Miera ielā, no Brīvības ielas līdz Tallinas ielai.

Apstāšanās un stāvēšanas aizliegumi minētajā Miera ielas posmā ieviesti, lai nodrošinātu netraucētu tramvaja kustību.

Stāvēšanai atstātie spēkrati, kuri novietoti, neievērojot pietiekamu distanci no tramvaja sliedēm, aptur tramvaja satiksmi.

Pašvaldība aicina šoferus būt vērīgiem un ņemt vērā satiksmes organizācijas izmaiņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu