Ministrs aicina "Augstsprieguma tīkla" padomi izvērtēt revīzijas komitejas locekļu atbilstību amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.
Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien ir aicinājis AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) kapitāla daļu turētāja pārstāvi izvērtēt uzņēmuma revīzijas komitejas locekļu atbilstību ieņemamajam amatam, ņemot vērā to, ka revīzijas komitejas loceklis Ivars Blumbergs līdz šai nedēļai ieņēma arī padomes locekļa amatu AS "Latvijas pasts", informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Melnis uzsver, ka Latvijas valsts kapitālsabiedrības revīzijas komitejas locekļiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju.

"Ja ir kaut mazākās šaubas par valsts uzņēmuma līdzekļu pamatotu un lietderīgu izlietošanu, nepieciešams nekavējoties veikt visas nepieciešamās pārbaudes," norāda Melnis.

Jau vēstīts, ka trešdien, 7.februārī, "Latvijas pasta" padome paziņoja par atkāpšanos.

"Latvijas pasta" padomes locekļi - padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda un padomes loceklis Ivars Blumbergs - skaidroja, ka atkāpušies no amata, jo sadarbība un komunikācija ar Satiksmes ministriju ir nonākusi strupceļā un nav vērsta uz konstruktīvu darbu pie kopīga mērķa nodrošināt un attīstīt konkurētspējīgu uzņēmumu, kas veic tā statūtos paredzēto darbību.

Vienlaikus satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) sacīja, ka pēdējo dienu laikā Satiksmes ministrija ir saņēmusi informāciju par vairākām "Latvijas pasta" administratīvo izdevumu pozīcijām, kuras ir padziļināti vērtētas.

"Viena no šādām pozīcijām bija "Latvijas pasta" padomes priekšsēdētāja mācību komandējumi pagājušā gada nogalē vairāk nekā 25 000 eiro apmērā," norādīja ministrs. Tostarp Briškens atzīmēja, ka, piemēram, Carnikavas pasta nodaļas zaudējumi 2023.gadā bija 12 000-14 000 eiro apmērā. "Tātad divas šādas Carnikavas pasta nodaļas būtu iespējams saglabāt, ja padomes priekšsēdētājs nedotos mācību braucienos," piebilda ministrs.

Tāpat viņš atgādināja par "Latvijas pasta" darbinieku pasākuma izmaksām, kura tāme bija vairāk nekā 180 000 eiro apmērā. "Mēs atbalstām šāda veida darbinieku pasākumus, bet neatbalstām šāda veida ekstravagantas izmaksas," uzsvēra Briškens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu