Minhenes Drošības konferences vadītājs: Ja Putins nezaudēs karu Ukrainā, tad viņš varētu sagrābt Moldovu vai Baltijas valstis (11)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Minhenes Drošības konferences vadītājs Kristofs Heisgens
Minhenes Drošības konferences vadītājs Kristofs Heisgens Foto: Sven Hoppe/dpa/picture-alliance

Nevar izslēgt Krievijas uzbrukumu NATO dalībvalstij, sestdien, 10. februārī publicētās intervijās paziņoja Minhenes Drošības konferences vadītājs Kristofs Heisgens.

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, Krievijas diktators Vladimirs Putins varētu dot tādu rīkojumu, Heisgens atbildēja, ka "protams. Putins tomēr ir vairākkārt teicis, ka Padomju Savienības sabrukums ir lielākā 20.gadsimta katastrofa, kuras rezultātā daudzi krievi ir iesprostoti ārpus Krievijas robežām".

Putina mērķis ir atjaunot Lielo Krieviju izjukušās Padomju Savienības robežās, globālu impēriju, kurā viņš valdītu kā cars, Heisgens klāstīja Diseldorfā bāzētajam laikrakstam "Rheinische Post" un Bonnā bāzētajam laikrakstam "General Anzeiger".

"Mums ir jāņem vērā, ka, ja Putins nezaudēs karu Ukrainā, tad viņš varētu sagrābt Moldovu vai Baltijas valstis," viņš teica.

Heisgens atteicās spekulēt par to, ko Putins varētu riskēt. "Bet mums ir jādara viss, lai nodrošinātu, ka Ukraina saņem ieročus un militāro palīdzību, kas tai nepieciešama, lai pretotos Krievijas agresoriem un izdzītu tos no savas valsts teritorijas," sacīja Minhenes Drošības konferences vadītājs.

Heisgens 2007.-2017.gadā bija toreizējās Vācijas kancleres Angelas Merkeles ārpolitikas padomnieks. Pēc tam viņš bija Vācijas vēstnieks ANO un tad kļuva par Minhenes Drošības konferences vadītāju.

Sarunā ar konservatīvo ASV televīzijas personību Takeru Karlsonu Putins šonedēļ sacīja, ka Krievijai nav teritoriālu ambīciju attiecībā uz Poliju vai Latviju. Viņš apgalvoja, ka Krievijas iebrukums šajās NATO valstīs, ir izslēgts, ja vien Polija neuzbruks Krievijai.

Minhenes drošības konference notiks Bavārijas galvaspilsētā 16.-18. februārī, un tajā piedalīsies aptuveni 50 valstu un valdību vadītāji. Krievija un Irāna uz konferenci nav ielūgtas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu