Šonedēļ norisināsies vērienīga asins ziedošanas kampaņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

No otrdienas līdz 20.februārim pasaulē norisināsies kustības "2x2" organizētā asins ziedošanas kampaņa, informēja nodibinājuma "2x2" padomes locekle Aiga Veckalne.

Kustības "2x2" mērķis ir radīt vidi, kurā katrs latviešu jaunietis sevi un Latvijas sabiedrību pilnveido, veidojot dedzīgu, apzinīgu un latvisku jaunatnes darbinieku saimi, radot draudzības un kopības saites nākamo latviešu sabiedrības veidotāju starpā. Pirmās "2x2" nometnes tika izveidotas 20.gadsimta 1964.gadā un toreiz pulcēja trimdas latviešus ASV, bet jau kopš 2015.gada "2x2" pasākumi notiek arī Latvijā.

Šogad kustība svin savu 60 gadu jubileju, un ikviens "2x2" draugs un atbalstītājs varēs ziedot asinis 20.februārī no plkst.12 līdz 16 mobilajā punktā, kas tiks ierīkots muzejā "Latvieši pasaulē", Rīgā, Berga Bazārā (Dzirnavu ielā 84), kā arī līdz 20.februārim jebkurā asins donoru centrā visā pasaulē.

"Asins ziedošana ir sirsnīgs dāvinājums mūsu sabiedrībai. Tā ir darbība, kas var glābt dzīvību. Katrs asins piliens, ko dāvina cilvēks, ir ceļš uz kopīgu mērķi - palīdzēt citiem un dalīties dzīvības spēkā, kurš vieno mūs visā pasaulē," pauž kampaņas organizatore Anete Pētersone.

"Svinot "2x2" 60 gadu jubileju, vēlamies dot un palīdzēt arī citiem, jo "2x2" pamatā ir brīvprātīgais darbs un sava laika un zināšanu ziedošana, tādēļ dzīvības glābšana, ziedojot asinis, šķiet, likumsakarīga mūsu vērtību izpausme, saka "2x2" padomes locekle Vanda Dauksta.

Kampaņas organizatoru mērķis šajā nedēļā iesaistīt vismaz 60 cilvēkus vai saziedot 60 litru asiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu