Francija uziet 193 tīmekļa vietņu tīklu, kas izplatījis Krievijas kara propagandu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Francijas valdības aģentūra “Viginum”, kas nodarbojas ar aizsardzību pret ārvalstu digitālo iejaukšanos, konstatējusi 193 Krievijas tīmekļa vietņu tīklu, kura mērķis ir izplatīt Kremļa propagandu Rietumos, ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”.

Kā teikts “Viginum” izplatītajā paziņojumā, minētais tīmekļa vietņu tīkls, kam dots nosaukums “Portal Kombat”, uzskatāms par strukturētu un koordinētu grupējumu, kura aktivitātes vērstas uz auditoriju Eiropā un ASV.

Kopumā tīklā ietilpst 193 tīmekļa vietnes, kas izskatās ļoti līdzīgas un kas izplata vienu un to pašu prokrievisko saturu, kas adresēts Rietumu publikai, it īpaši valstīs, kas atbalsta Ukrainu.

Daļa no šīm vietnēm savā domēna nosaukumā izmanto vārdu “pravda” ar dažādiem paplašinājumiem, atkarībā no valodas, piemēram, “pravda.en.com” angliski runājošai auditorijai vai “pravda.fr.com” auditorijai Francijā.

Periodā no 2023.gada 23.jūlija līdz 19.septembrim šajās vietnēs publicēti kopumā vairāk nekā 150 000 dažādu materiālu un ierakstu, kas galvenokārt bija pārpublicēti Krievijas un prokrievisku mediju materiāli.

“Portal Kombat” galvenais uzdevums esot bijis attaisnot Krievijas Ukrainā sākto karu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu