Kāpēc šampanietis un šokolāde nav "labais stils" Valentīna dienā?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Valentīna dienā visbiežāk dāvāti tiek ziedi, šokolāde un dzirkstošie dzērieni. Lai gan šokolādes sirdis un šampanietis izskatās ļoti romantiski, lūk, kāpēc to jaukt kopā nav īsti "labais stils".

Kā uzsver someljē Sandija Čanga, šo abu kārumu kombinācija nebūt nav tā labākā!

Viņa paskaidroja, ka šokolādes rūgtums "nojauc" šampanieša pareizo skābumu, kas nozīmē, ka jūs zaudējat abas brīnišķīgās garšas. 

Tā vietā viņa iesaka šampanieti baudīt kopā ar austerēm vai trifeļu popkornu, bet, ja vēlaties savam mīļotajam tomēr uzdāvināt šokolādi, šampanieša vietā izvēlieties saldāku stiprināto vīnu.

"Es atklāju, ka šokolādes rūgtums patiešām nojauc vīna, īpaši šampanieša garšu, kam ir augstāka skābuma pakāpe," viņa paskaidroja.

"Labāks salikums Valentīna dienai būtu šampanietis un austeres, jo austeru mineralitāte ļoti labi saskan ar šampanieša dzirkstošajām notīm."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu