Izraēlas armija atradusi "Hamās" līdera pamestu slēptuvi

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija otrdienas vakarā paziņoja, ka ir atradusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" līdera Gazas joslā Jahjas Sinvara slēptuvi, kuru gan viņš bija pametis.

Sinvars bija uzturējies pazemes kompleksā Hānjūnisas pilsētā Gazas joslas dienvidos, paziņoja armijas preses sekretārs Daniels Hagari.

"Mēs sasniedzām kompleksu, kur [Sinvars] uzturējās pazemē ar citiem svarīgākajiem kaujiniekiem, slēpjoties, kamēr virs viņiem notika karš," sacīja Hagari.

"Svarīgākie "Hamās" kaujinieki uzturējās kompleksā labos apstākļos. Viņiem bija pārtika un tualetes, kā arī seifi ar personīgo bagātību miljoniem šekeļu un [ASV] dolāru apmērā."'

Izraēlas Aizsardzības spēki arī publiskoja īsu video, kurā bija parādīta šī slēptuve.

Kādā video no "Hamās" novērošanas kameras pazemes tunelī Hānjūnisā bija redzams Sinvars "bēgot pa tuneļu tīklu kopā ar saviem bērniem un vienu no savām sievām, un viņus vadīja viņa brālis Ibrahims Sinvars".

Februāra sākumā "Hamās" augstākās vadības Gazas joslā un Sinvara tuvāko aprindu radinieki tika aizturēti aizdomās par dalību teroristiskās darbībās. Starp aizturētajiem bija Sinvara tēvs Rafa Salama.

Nopratinot aizturētos, Izraēlas drošības dienesti ieguva svarīgu informāciju, sacīja Hagari.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu