Trešdienas rītā Vidzemē un Latgalē braukšanu apgrūtina apledojums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā, īpaši Vidzemē un Latgalē, apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenie ceļa posmitiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Turpinoties atkalai, daudzviet Vidzemē, Latgalē, kā arī Kuldīgas, Saldus un Dobeles apkārtnē uz vietējiem autoceļiem ir ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi. Uzturēšanas darbi šobrīd ir neefektīvi. Tāpēc iedzīvotaji aicināti izvērtēt vajadzību doties ceļā un pēc iespējas atlikt neobligātos braucienus. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 108 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas (A2) no Vangažiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3), Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5), Daugavpils šosejas (A6) no Saulkalnes līdz Skrīveriem un no Izvaldas līdz Pāterniekiem, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Dzimtmisai, uz Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Blīdenei, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Tukuma līdz Strazdei, Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Grebņevas līdz Spoģiem, uz Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posmā un autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Kurzemi, Rīgas un Bauskas apkārtni.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laikapstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu