Navaļnijs jau 27. reizi ievietots karcerī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs jau 27. reizi ievietots karcerī, pavēstījusi viņa preses sekretāre Kira Jarmiša.

Navaļnijs šobrīd atrodas labošanas darbu kolonijā nr. 3 Jamalas Ņencu autonomajā apvidū. Sibīrijas Arktikas reģionā esošā kolonija tiek dēvēta par cietumu “Polārais vilks”.

Šoreiz viņam karcerī būs jāpavada 15 diennaktis. Kāpēc tieši Navaļnijs ievietos izolatorā, nav zināms. Tomēr līdz šim viņš karcerī parasti ievietots par dažādiem sīkiem pārkāpumiem.

Iepriekšējo reizi Navaļnijs karcerī bija no 1. līdz 11.februārim.

Kopumā karcerī Navaļnijs būs pavadījis jau 308 dienas.

Navaļnijs uz koloniju “Polārais vilks” tika pārvests pagājušā gada decembra vidū.

Pirmo reizi “Polārā vilka” karcerī politiķis tika ievietots 9.janvārī par to, ka viņš “nepareizi stādījies priekšā”.

Pirms nokļūšanas cietumā Arktikā viņš atradās labošanas darbu kolonijā nr.6, kas atrodas Vladimiras apgabalā. Šajā kolonijā Navaļnijs cietumā tika ievietots 23 reizes.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023.gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu