Ķīnas ārlietu ministrs dosies "Eiropas tūrē" uz Vāciju, Franciju un Spāniju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji.
Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji. Foto: EPA/Scanpix

Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji piedalīsies Minhenes drošības konferencē Vācijā, bet pēc tam apmeklēs Spāniju un Franciju, ceturtdien paziņojusi Ķīnas Ārlietu ministrija.

"No 16. līdz 21.februārim (..) ārlietu ministrs Vans Ji apmeklēs 60.Minhenes drošības konferenci, kur viņš uzstāsies ar runu," bet pēc tam dosies uz Spāniju un Franciju, teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Minhenē notiekošajā ikgadējā drošības sanāksmē pulcējas militārā elite no visas pasaules, un tā tiek uzskatīta par transatlantisko attiecību barometru. Konference sākas piektdien.

Vans savā runā plāno "detalizēti izklāstīti Ķīnas priekšlikumus par kopienas veidošanu ar kopīgu nākotni cilvēcei un par vienlīdzīgas un sakārtotas daudzpolāras pasaules atbalstīšanu", norādīja Ārlietu ministrija.

Viņa vizīte Spānijā būs pirmā Ķīnas ārlietu ministra vizīte šajā valstī pēdējo sešu gadu laikā.

Ķīna cer, ka vizīte "stiprinās savstarpēju uzticēšanos, veicinās draudzību, sadarbību un bagātinās Ķīnas un Spānijas visaptverošo stratēģisko partnerību". Pekina arī cer "padziļināt stratēģisko komunikāciju, nostiprināt politisko savstarpējo uzticēšanos, attīstīt praktisko sadarbību (..) un kultūras apmaiņu" ar Franciju, norādīja ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu