FOTO "Jautrs stāsts!" Kā ukraiņi viena dronu reida laikā iznīcināja 21 okupantu militārās tehnikas vienību (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "X"/@OSINTua

Cīnoties ar mobilo aizsardzību Avdijivkas drupās un ap tām, Ukrainas austrumos tieši uz ziemeļiem no Doneckas Ukrainas karavīri par savas valsts neatkarību maksā ļoti dārgi, jo šajā frontes sektorā lielus zaudējumus cieš okupanti, vēsta "Forbes".

Krievijas zaudējumi šajā karā ir bijuši apjomīgi. Krievijas plašākā kara pirmajās 700 dienās Ukrainā krievi vidēji ik dienu zaudēja 19 tankus, cīnoties ar kaujas mašīnām un citiem smagajiem ieročiem. Analītiķis Endrjū Perpetua saskaitījis, ka vienā dienā Avdijivkas sektorā krievi zaudējuši pat 54 militārās tehnikas vienības.

Viens Ukrainas dronu operators, kurš sociālajos medijos atrodas ar segvārdu Kriegsforscher, sīki aprakstīja vienu no decembrī notikušajiem okupantu uzbrukumiem, kas piedzīvoja pamatīgu fiasko.

365 metru pavirzīšanās tuvāk Avdijivkai okupantiem maksājusi ārkārtīgi dārgi - deviņi tanki, 12 kaujas mašīnas, 23 bojāgājušie un 46 ievainotie.

Brīdis, kurā divi okupantu tanki frontāli sadūrās viens ar otru, kalpoja par spilgtu piemēru šim katastrofālajam uzbrukuma mēģinājumam. "Zvaniet 911, mums ir tanku avārija," autors ironizē pie rakstā vietnē "X".

Krievijas uzbrukuma grupa bija gan ar jaunu, gan vecu tehnisko aprīkojumu: T-62M tanki, kas būvēti 1960. gados un modernizēti 80. gados un no jauna 2022. gadā; T-80BV tanki no 80. gadiem; pārtaisītie T-72B3M tanki; 60 gadus vecās BMP-1 kaujas mašīnas; 40 gadus vecās BMP-2 kaujas mašīnas; MT-LB bruņu traktori no 1960. vai 70. gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu