"Latvijas valsts mežu" pagaidu padome jaunā sastāvā iecelta uz vēl vienu termiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pagaidu padome jaunā, mazākā sastāvā iecelta uz vēl vienu termiņu, kā arī ir palielinātas padomes locekļiem algas, liecina LVM publiskotā informācija par šogad februāra sākumā akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.

Pagaidu padomē atkārtoti iecelta līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Zane Driņķe, tāpat darbu padomē turpinās padomes loceklis Mārtiņš Līdums, kurš iecelts par padomes priekšsēdētājas vietnieku, un padomes locekle Sintija Ķikste.

Vienlaikus darbu pagaidu padomē vairs neturpina Mārtiņš Gaigals un Edvīns Zakovics.

Padomes locekļu pilnvaru termiņš, tāpat kā ieceļot amatā 2023.gada martā, ir līdz brīdim, kad LVM akcionāru sapulce padomes locekļu amatā iecels viņus vai citus kandidātus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma noteiktajā nominēšanas kārtībā, bet ne ilgāk kā uz vienu gadu.

Vienlaikus akcionāru ārkārtas sapulcē nolemts padomes priekšsēdētājai palielināt algu no līdzšinējiem 3764 eiro mēnesī līdz 4119 eiro mēnesī, bet padomes priekšsēdētājas vietniekam un padomes loceklei - no 3386 eiro mēnesī līdz 3707 eiro mēnesī.

Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidu padomi atkārtoti bija nepieciešams iecelt, jo padomei bija jānodrošina uzdoto darbu izpilde, kā arī procesu virzību aizkavēja jaunu valdes locekļu meklēšana.

Vienlaikus Kronbergs uzsvēra, ka gads ir īss laiks, lai pagaidu padome pilnvērtīgu pārņemtu visus darbus un atrisinātu aktuālās problēmas.

Pēc viņa teiktā, konkurss uz padomes locekļu amatiem tiks izsludināts pēc jauno valdes locekļu iecelšanas. Šobrīd konkurss uz LVM valdes locekļu amatiem ir pēdējā posmā un sagaidāms, ka jaunie valdes locekļi amatā varētu tikt iecelti martā.

Tāpat Kronbergs norādīja, ka uzņēmuma valdei ir uzdots izsludināt atklātu iepirkumu personāla atlases nodrošināšanai padomes locekļu konkursam.

Jau ziņots, ka pērn martā no amata atkāpās visi LVM padomes locekļi. LVM akcionāru sapulcē tika nolemts pagaidu padomē iecelt Driņķi, Gaigali, Ķiksti, Līdumu un Zakoviču.

Pēcāk maijā pagaidu padome izteica neuzticību trim LVM valdes locekļiem - Jānim Lapiņam, Tomam Reiziņam un Jānim Stankevičam.

Vienlaikus konkursā tiek meklēti četri valdes locekļi trijos profilos.

Tostarp konkursā tiek meklēti divi valdes locekļi ar zināšanām par mežsaimniecību, meža zemes apsaimniekošanu un koksnes produktu vērtību ķēdēm, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, vides un aprites ekonomiku, risku un kvalitātes vadību, starptautiskajiem tiesību aktiem dabas aizsardzības, vides un klimata pārmaiņu jomās.

Tāpat konkursā tiek meklēts valdes loceklis ar zināšanām par finansēm, risku vadību, kvalitātes vadību, par grāmatvedības uzskaiti un naudas plūsmas pārvaldību, par budžeta izstrādes un plānošanas procesa organizēšanu, komercdarbības ekonomiku, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, starptautiskajiem tiesību aktiem taksonomijas un ilgtspējīga finansējuma jomā.

Kā arī konkursā tiek meklēts valdes loceklis ar zināšanām par inovāciju attīstību un ieviešanu, koksnes produktu vērtību ķēdēm, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, mikroekonomiku, makroekonomiku, vides un aprites ekonomiku, starptautiskajiem tiesību aktiem ilgtspējīgu ieguldījumu un taisnīgas pārkārtošanās jomās.

Valdes locekļu konkursa trešajai kārtai ir izvirzīti 12 kandidāti.

LVM apgrozījums 2022.gadā bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu