"Indexo" par 19 000 eiro palielina pamatkapitālu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Indexo" izpilddirektors Toms Kreicbergs piedalās preses konferencē, lai informētu par Latvijā uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas aktualitātēm.
AS "Indexo" izpilddirektors Toms Kreicbergs piedalās preses konferencē, lai informētu par Latvijā uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas aktualitātēm. Foto: Zane Bitere/LETA

Ieguldījumu pārvaldes uzņēmums "Indexo" palielinājis pamatkapitālu par 19 000 eiro, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". Pēc palielināšanas kopējais "Indexo" pamatkapitāls ir 4 565 330 eiro.

Realizējot personāla opciju konversiju, "Indexo" valde, pamatojoties uz 2022.gada 24.marta un 2023.gada 30.marta akcionāru sapulcēs pieņemtajiem lēmumiem un dotajiem pilnvarojumiem, 2024.gada 2.februārī pieņēma lēmumu par "Indexo" pamatkapitāla palielināšanu par 19 000 eiro, emitējot jaunas 19 000 dematerializētas akcijas, ar katras akcijas nominālvērtību viens eiro.

Jaunās emitētās akcijas tiek sadalītas "Indexo" personāla opciju plāna dalībniekiem, proporcionāli tiem piederošo personāla opciju skaitam, saskaņā ar "Indexo" personāla opciju programmu.

"Indexo" kopš 2022.gada vidus attīsta bankas izveides projektu. 2023.gadā tika pabeigti darbi pie bankas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras, izveidota "Indexo" bankas mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām. Pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti vēlāk.

2022.gadā "Indexo" strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44%, Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%, Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants", kura īpašnieks ir Indreks Gusevs, ar 5,67%, Igaunijas uzņēmums "Saggis", kura īpašnieks ir Sandu Hubans, ar 5,67%, SIA "IN Finance", kuras kontrolējošā persona ir Jekaterina Ņikuļina, ar 5,97%, kā arī Mārcis Martinsons ar 6% "Indexo" akciju. Pārējo akcionāru īpašumā ir mazāk nekā 5% akciju.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu