AAE bankas sāk slēgt krievu kontus (2)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) lielākās bankas ierobežojušas norēķinus ar Krieviju un sākušas slēgt Krievijas uzņēmumu un privātpersonu kontus.

Šādi pasākumi tiek veikti, baidoties no otrreizējām sankcijām, pirmdien, ziņo krievu laikraksts "Vedomosti", atsaucoties uz trim AAE strādājošiem uzņēmējiem un asociācijas "Delovaja Rossija" pārstāvi.

Saskaņā ar "Delovaja Rossija" pārstāvja teikto AAE bankas pašlaik nepieņem maksājumus no Krievijas un neveic pārskaitījumus pretējā virzienā, kā arī turpina slēgt krieviem piederošo uzņēmumu kontus.

Šo informāciju apstiprināja uzņēmēji, kuru uzņēmumi atrodas AAE. Pēc viņu teiktā, grūtības ar pārskaitījumiem sākās jau krietni pirms ASV prezidenta rīkojuma par sekundārajām sankcijām, kas tika parakstīts decembrī un pēc kura Turcijas, Ķīnas un citu valstu bankas pēkšņi mainīja savu politiku pret krieviem.

No 2023. gada septembra galvenās AAE bankas sāka masveidā samazināt krieviem atvērto kontu skaitu. Mazākās bankas pret krievu kontiem izturējās lojālāk, taču iekasēja papildu komisijas maksu. Tagad AAE lielākajās bankās krieviem praktiski nav iespējams atvērt kontu, tālāk norāda izdevums, atsaucoties uz avotiem.

Pēc laikraksta sarunu biedra Krievijas valdības aprindās teiktā, Krievijas valdība ir informēta par šo problēmu, taču Maskava uzskata, ka tā nav kritiska un ir atrisināma.

Iepriekš Krievijas plašsaziņas līdzekļi rakstīja par līdzīgu situāciju Turcijā. Kopš 2024. gada sākuma Krievijas uzņēmumi šajā valstī saskaras ar stingrākiem ierobežojumiem maksājumu veikšanā.

Par operāciju apturēšanu ar Krieviju, kas turpina pret Ukrainu uzsākto karu, ziņoja arī Ķīnas banka "Chouzhou Commercial Bank".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu