Avots: 35 gadu vecumā miris Igora Sečina dēls (12)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

5. februārī 35 gadu vecumā miris “Rosņeftj” vadītāja Igora Sečina vienīgais dēls Ivans, liecina ieraksts Mantojuma lietu reģistrā. Pirmais uzmanību šim faktam pievērsis bijušais “Yukos” menedžeris Leonīds Ņevzļins.

Reģistrā ieraksts noformēts uz 1989. gadā dzimušā Ivana Sečina vārda, kurš dzīvo Maskavā. Adrese minēta arī “Bloomberg” pētījumā, kur šī ēka nosaukta par “diktatora Vladimira Putina līdzgaitnieku māju”. Pēc aģentūras datiem, šajā ēkā dzīvojuši tādi diktatoram pietuvināti cilvēki kā Igors Sečins, VTB bankas prezidents Andrejs Kostins, miljardieris Genādijs Timčenko, un bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

Oficiālajā versijā par Sečina dēla nāves iemeslu norādīts trombs. 5. februāra agrā rītā, ap plkst. četriem, 35 gadus vecais Ivans sūdzējies, ka smok, pēc kā zaudējis samaņu. Viņš miris kotedžu ciematā “Eiropa” Piemaskavā esošajā Krasnogorskā. Interesanti, ka “Rosneftj” vadītājs aizliedzis Izmeklēšanas komitejai un Federālajam drošības dienestam izmeklēt sava dēla nāvi.

Sečina dēls strādājis “Gazprombank”, bet 2014. gadā pārgāja uz “Rosneftj”, kur sākotnēji strādāja vienā no šelfu projektu departamentiem, bet pēc tam kļuva par projektu vadītāju.

Jau 25 gadu vecumā Ivans Sečins tika apbalvots ar 2. pakāpes ordeni “Par nopelniem Tēvijas labā” par ieguldījumu enerģētikas kompleksa attīstīšanā un labprātīgu darbu daudzu gadu ilgumā. Toreiz Valsts domes deputāts Valērijs Raškins nosūtīja prezidenta pārvaldei jautājumus par Sečina jaunākā apbalvojuma iemesliem, un tika atbildēts, ka par to atbildīgs enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks.

Kopumā “Rosņeftj” vadītājam ir trīs bērni – 1982. gadā dzimusī Inga un Ivans no pirmās laulības, kā arī meita Varvara no otrās laulības. Jaunākā meita dzīvo ar māti, kura pameta Sečinu, lai sāktu attiecības ar itāļu autosportistu Frančesko Provencano.

“Visticamāk, ir grūti noticēt, ka es patiesi izsaku līdzjūtību tēvam, kurš zaudējis bērnu. Tomēr tas diez vai ir tik patiesi, kā jūtu līdzi Alekseja Navaļnija mammai. Kā pēdējos gadus jutu līdzi Borisa Ņemcova mammai. Izsaku līdzjūtību Sečiniem,” rakstīja Ņevzļins.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu