"Latvijas gāzes" akcionāri apstiprinājuši jaunu padomes sastāvu; Savickis padomi pamet

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" logo.
Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" logo. Foto: Ieva Lūka/LETA

AS "Latvijas gāze" (LG) akcionāru ārkārtas sapulcē ceturtdien apstiprināts jauns uzņēmuma padomes sastāvs uz trīs gadiem, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāru sapulcē uzņēmuma padomē atkārtoti ievēlkēti Kirils Seļezņovs, Olivers Gīze, Jurijs Ivanovs, Vitālijs Hatjkovs, Jeļena Mihailova un Matiass Kolenbahs. No jauna ievēlēts Valentīns Bļugers, Nikolajs Dorofejevs, Guntars Reidzāns, Edgars Buncis, Kristians Janzens un Kirils Neujmins.

Vienlaikus padomi atstājis Juris Savickis un Oļegs Ivanovs.

Padomes vēlēšanas bija nepieciešamas, ņemot vērā iepriekšējo padomes locekļu Nikolasa Merigo Kuka, Ērika Atvara un Hansa Pētera Florena paziņojumus par amata atstāšanu līdz ar uzņēmumam "Marguerite Gas II" piederošo 28,97% akciju pārdošanu trīs LG valdes locekļiem - Aigaram Kalvītim, Elitai Dreimanei un Egīlam Lapsalim - piederošaaji kompānijai SIA "Energy Investments".

Padomes locekļiem noteikta ikmēneša atlīdzība 2845 eiro, padomes priekšsēdētājam - 4268 eiro, bet padomes priekšsēdētāja vietniekiem - 3557 eiro.

Vienlaikus akcionāru ārkārtas sapulcē LG revīzijas komitejas locekļa amatā ievēlēts Antons Beļevitins, Jānis Mežiels un Marks Maizenbergs. Katram revīzijas komitejas loceklim atalgojums noteikts 10 000 eiro apmērā gadā pēc nodokļu nomaksas.

Akcionāru sapulcē netika pieņemts lēmums par darba kārtībā iekļauto jautājums par LG statūtu jauno redakciju un par centrālā vērtspapīru depozitārija, kurā iegrāmatot uzņēmuma akcijas, izvēli.

LG lielākie akcionāri patlaban ir Krievijas "Gazprom" (34%), "Rietumu banka" (28,97%), Vācijas kompānija "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Jau ziņots, ka Kalvītim, Dreimanei un Lapsalim piederoša "Energy Investments" iegādājās 28,97% LG akciju no "Marguerite Gas II", bet, lai gūtu līdzekļus nākamajiem akciju iegādes posmiem, "Energy Investments" šīs akcijas ar atpakaļpirkuma tiesībām atsavināja "Rietumu Bankai" kā finansētājam. Finanšu instrumenta atsavinājuma līgums paredz atpirkuma nosacījumus trīs gadu laika periodam.

Vienošanās ar "Rietumu banku" ļaušot vadības izpirkuma procesa komandai izpirkt arī pārējās LG akcijas no citiem akcionāriem. Kalvītis norādījis, ka to plānots izdarīt šā gada laikā.

Jau ziņots, ka LG apgrozījums 2022.gadā bija 702,604 miljoni eiro, kas ir par 32,5% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un sasniedza 40,824 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu