Kādam šķiet, ka videospēles ir bezjēdzīgs laika pavadīšanas veids, kas notrulina jauniešus, bet citi ir "atkoduši" iespēju ar tām pelnīt miljonus. Videospēļu globālais tirgus arī 2023. gadā ir sasniedzis gan ieņēmumu, gan lietotāju skaita jaunu rekordu. Tomēr ne viss nozarē ir tik rožaini – piedzīvotas arī masveida darbinieku atlaišanas, jāspēj tikt līdzi tehnoloģiju attīstībai, kā arī bažas rada augošais atkarībnieku skaits.

Ar videospēlēm aizraujas jau trešā daļa pasaules iedzīvotāju

Par spīti dažādiem globāliem satricinājumiem arī 2023. gadā globālā videospēļu nozare piedzīvojusi ievērojamu izaugsmi. Kā liecina videospēļu un spēlētāju datu apkopošanas uzņēmuma "Newzoo" publicētie dati, iepriekšējā gadā cilvēku skaits, kas patērē videospēļu saturu, pieauga līdz 3,3 miljardiem.

Tas nozīmē, ka pašlaik videospēles patērē vairāk nekā viena trešā daļa no visiem pasaules iedzīvotājiem, un sagaidāms, ka arī turpmāk spēlētāju skaits katru gadu vēl pieaugs. "Newzoo" prognozes liecina, ka līdz 2026. gadam videospēļu cienītāju skaits varētu palielināties pat līdz 3,79 miljardiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X