Lai gan neaizstājamie blokķēžu žetoni (NFT) bieži tiek pārprasti un pat izsmieti, tie joprojām ir vispārīgs un elastīgs risinājums īpašumtiesību noteikšanai un to izsekošanai digitālajā domēnā. Kā izcils risinājums esošajām tehnoloģijām daudzās patērētāju ekonomikas jomās to plaša ieviešana ir neizbēgama.

Iespējams, visvienkāršāk NFT var izmantot gadījumos, kad īpašumtiesības citādi ir grūti pārbaudīt, piemēram, digitālo pasākumu biļešu gadījumā. Šajā gadījumā NFT ir daudz labāks risinājums nekā esošā tehnoloģija. Labi zināma tirgus nepilnība šajā jomā ir saistīta ar grūtībām noteikt, vai biļete (piemēram, uz Teilores Sviftas koncertu) otrreizējā tirgū ir pārpārdota vairākiem cilvēkiem vienlaicīgi – diezgan reāls scenārijs.

Ja biļete ir tikai QR kods e-pastā, nav iespējams pārbaudīt, vai potenciālais pārdevējs to ir "pārdevis" vairākiem cilvēkiem vai pat izmantojis pats.

NFT risina šo problēmu, padarot katru biļeti par unikālu digitālo aktīvu, kas vienlaikus var piederēt tikai vienam cilvēkam vai, precīzāk, vienam digitālajam makam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X