Lielbritānijas un ASV spēki veikuši jaunus uzbrukumus hutiešiem Jemenā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Osamah Abdulrahman/AP

ASV un Lielbritānijas bruņotie spēki sestdien veikuši jaunus uzbrukumus hutiešiem Jemenā, teikts abu valstu kopīgajā paziņojumā.

Triecieni "konkrēti tika vērsti pret 18 hutiešu mērķiem astoņās vietās Jemenā, kas saistīti ar hutiešu pazemes ieroču noliktavām, raķešu noliktavām, uzbrukuma bezpilota lidaparātiem, pretgaisa aizsardzības sistēmām, radariem un helikopteru", teikts paziņojumā.

Tas bija otrais trieciens šomēnes un ceturtais kopš nemiernieki sāka uzbrukumus kuģiem reģionā.

"Hutieši kopš novembra vidus ir sarīkojuši jau vairāk nekā 45 uzbrukumus tirdzniecības un jūras kuģiem, kas apdraud pasaules ekonomiku, kā arī reģiona drošību un stabilitāti, un prasa starptautisku reakciju," teikts paziņojumā.

ASV papildus kopīgajām operācijām ar Lielbritāniju ir arī vairākkārt vienpusēji veikušas uzlidojumus hutiešu pozīcijām Jemenā.

Jemenas nemiernieki Sarkanajā jūrā un Bābelmandeba šaurumā pēdējo mēnešu laikā veikuši triecienus ar raķetēm un droniem tirdzniecības kuģiem. Nemiernieki pieprasa, lai Izraēla izbeidz militāro operāciju pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas lielās kuģniecības atteikušās no kuģošanas Sarkanajā jūrā un savus kuģus novirzījušas uz citiem maršrutiem.

Decembrī Sarkanajā jūrā un Adenas līcī centienos aizsargāt tirdzniecības kuģus ASV vadībā tika uzsākta starptautiska militāra misija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu