“Jūs būsiet vīlušies, viņš tiešām nomira no tromba.” Navaļnija nāvi komentē Ukrainas izlūkdienesta priekšnieks Budanovs (10)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Kirils Budanovs
Kirils Budanovs Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs paziņojis, ka Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs miris dabīgā nāvē soda izciešanas kolonijā - asins recekļa [tromba] dēļ. "Es varu jums likt vilties, bet mēs zinām, ka viņš patiešām nomira no tromba. Un tas ir vairāk vai mazāk apstiprināts. Tas nav ņemts no interneta, bet diemžēl dabiska [nāve],"  forumā "Ukraina. 2024. gads" sacīja Budanovs.

Citas detaļas viņš nesniedza.

Krievijas Federālais ieslodzījuma vietu dienests ziņoja, ka 16. februārī Aleksejs Navaļnijs nomira "Polārā vilka" kolonijā Harpā Jamalas-Ņencu autonomajā apgabalā. Maskavas Kremļa propagandas aģentūra norādīja, ka politiķis pēc pastaigas sajuties slikti un gandrīz uzreiz zaudējis samaņu. Propagandas kanāla RT avots apgalvoja, ka nāves cēlonis bijis atrāvies trombs. Kolonijā Alekseja Navaļnija māte apgalvoja, ka viņš miris no "pēkšņās nāves sindroma". Medicīniskajā ziņojumā par nāvi, kas tika izsniegts Ludmilai Navaļnajai, bija norādīts, ka nāvei ir "dabiski cēloņi".

Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas viņa tuviniekiem netika izsniegtas deviņas dienas. Izmeklētāji šantažēja politiķa māti un izvirzīja nosacījumus ķermeņa atdošanai. Jo īpaši viņi pieprasīja paturēt slepenībā informāciju par Navaļnija bēru ceremoniju, draudot pretējā gadījumā politiķi apglabāt tieši kolonijas teritorijā. Navaļnija līķis 24. februāra vakarā tomēr tika nodots viņa mātei.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu