Ķirsis: Ja Ārtelpas departamenta amatpersonu rīcībā būs konstatētas nelikumības, par tām būs jāatbild (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis. Foto: Lita Millere/LETA

Ja Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta amatpersonu rīcībā būs konstatētas pretlikumīgas darbības, tad par tām būs jāatbild, pauda Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Tā esot nemainīga Rīgas mēra pozīcija - nulles tolerance pret korupciju un pretlikumīgām darbībām no mēra puses attiecas uz ikvienu pašvaldībā.

Rīgas domes un mēra rīcībā pašlaik neesot papildu informācijas, kāda procesa ietvaros Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šorīt veicis procesuālās darbības Ārtelpas un mobilitātes departamentā.

Vienlaikus KNAB oficiālajā paziņojumā noliedz, ka tās būtu saistītas ar pērn nogalē noslēgto pārbaudi par Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta organizētajiem un veiktajiem asfaltbetona seguma remonta darbiem.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pirmdien veica kriminālprocesuālās darbības 8.janvārī sāktā kriminālprocesā. KNAB izmeklēšana pašlaik esot tās aktīvākajā fāzē, un plašākas informācijas atklāšana var kaitēt pierādījumu iegūšanai un nostiprināšanai.

Joprojām nav oficiālas informācijas, vai Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods ir aizturēts, tomēr Vaivoda vietā par departamenta pienākumu izpildītāju iecelta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Reaģējot uz šodienas notikumiem pašvaldībā, Rīgas domes opozīcijas frakcija "Saskaņa" aicinājusi Rīgas mēru Ķirsi un Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāju Olafu Pulku (JV) atkāpties no amatiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu