Sākas deklarāciju iesniegšana. Iedzīvotāji jau tradicionāli "uzkarina" EDS

TVNET
Papildināts 07:13, 1. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Foto: Ieva Lūka / LETA

Sākot no šodienas, 1. marta, iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023.gadu, taču, kā jau katru gadu, iedzīvotāju lielās intereses dēļ Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) darbība norit ar traucējumiem. Kā novēroja TVNET, EDS bija grūtības pieslēgties jau īsi pēc pusnakts.

Mēģinot atvērt eds.vid.gov.lv mājaslapu, lapa ilgstoši lādējas. Kad tā atveras un jāveic autentifikācija, parādās paziņojums, ka darbība neizdevās.

Foto: Ekrānšāviņš

Patlaban jau ir zināms, ka pirmajās 20 minūtēs iesniegti vairāk nekā 11 tūkstoši deklarāciju, un VID darbinieki ir gatavi apkalpot klientus, tā sociālajā tīklā "X" naktī rakstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Baiba Šmite Roķe.

VID atgādina, ka ar deklarāciju iesniegšanu nav jāsteidzas. Tāpat VID tīmekļvietnes sadaļā “Gada ienākumu deklarācija” ir pieejama video pamācība, semināra ieraksts un citi informatīvi materiāli, kas palīdzēs deklarācijas iesniegšanā.

Obligāti gada ienākumu deklarācija par 2023. gadu ir jāiesniedz visiem uzņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem, kā arī tiem iedzīvotājiem, par kuriem gada laikā iedzīvotāju ienākuma nodoklis nav samaksāts pilnā apmērā.

Par to, kas jāņem vērā, iesniedzot deklarāciju, lasi TVNET sagatavotajā rakstā!

Īsi pirms pulksten 01:00 VID mājaslapā parādījās paziņojums, ka lielās iedzīvotāju intereses dēļ pieslēgšanās sistēmai ar Latvija.lv ir apgrūtināta.

"Aicinām izmantot lietotāja vārdu un paroli vai deklarācijas iesniegt vēlāk. Pateicamies par izpratni," teikts paziņojumā.

Arī VID vadītāja Baiba Šmite-Roķe uzsver, ka pirmajās 20 minūtēs iesniegts vairāk nekā 11 000 deklarāciju, kā arī atgādina, ka ar deklarāciju iesniegšanu nav jāsteidzas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu