Šveices pilsētā Cīrihē sestdienas vakarā sadurts kāds ebrejs; aizdomās turamais aizturēts (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdienas vakarā Cīrihes 2.rajonā ar nazi smagi ievainots 50 gadus vecs ortodoksālais ebrejs. Aizdomās turamo vainīgo, 15 gadus vecu Šveices pilsoni, uz vietas aizturēja Cīrihes policija. Viņš tika nodots nepilngadīgo prokuratūrai tālākai izmeklēšanai.

Pēc sestdienas vakara notikumiem Cīrihes pilsētas policijas vadība ir pastiprinājusi drošības pasākumus, konsultējoties ar dažādām Cīrihes ebreju iestādēm.

Kamēr Cīrihes kantona policija un Nepilngadīgo prokuratūra turpina nozieguma izmeklēšanu, Cīrihes pilsētas policija, konsultējoties ar ebreju organizācijām, piesardzības nolūkos ir pastiprinājusi drošības pasākumus ap konkrētām vietām, kas saistītas ar ebrejiem. Tos atbalsta arī Cīrihes kantona policija.

Par informācijas sniegšanu saistībā ar šīs lietas izmeklēšanu ir atbildīga Nepilngadīgo prokuratūra. Cīrihes pašvaldības policija ir paziņojusi, ka tā nesniegs nekādu papildu informāciju šajā sakarā. Šveices Ebreju kopienu federācijas ģenerālsekretārs Džonatans Kreutners atzinīgi novērtējis papildu drošības pasākumus: “Ebreju kopiena pozitīvi vērtē to, ka varas iestādes reaģē un dod signālu.”

Jo īpaši pašreizējā situācijā, kad joprojām nav pieejama pamatinformācija par nodarījumu, ebreju sabiedrībā valda liela nedrošība, saka Kreutners. “Drošības sajūta ebreju vidū jau kopš 7. oktobra ir samazinājusies, un pašreizējais uzbrukums viņu izjūtas nav uzlabojis.” Taču viena lieta ir skaidra, uzsver Kreutners: “Ebreju dzīvei jāļauj turpināties; jebkādi ierobežojumi būtu nepieņemami.”

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu