Vienmēr esmu ļoti asi iestājies pret čīkstuļiem, kuri klaigā par to, cik Latvijā viss ir slikti un cik neizdevusies ir šī valsts. Latvija ir lieliska valsts, vienkārši kāda daļa no tās iedzīvotājiem ir nelieši. Tiesa, pēdējā laikā lasot ziņas, rodas iespaids, ka šo neliešu kļūst arvien vairāk. Un vispār jau visapkārt ir vienas vienīgas sliktas ziņas.

Tu vienkārši dodies internetos, lai izmestu nelielu aplīti pa ziņu portāliem un uzzinātu aktualitātes, bet priekšā vieni vienīgi brīnumi. Piemēram – “Latvenergo” peļņa pagājušajā gadā pieaugusi par 90% un sasniegusi 350,2 miljonus eiro.

Uzņēmuma mājaslapā publicēts prieka un patosa pilns raksts “Latvenergo koncernā 2023. gads bija izcils elektroenerģijas ražošanas gads”. Gads esot aizvadīts ļoti veiksmīgi gan elektroenerģijas ražošanā, gan tirdzniecībā. Kamēr iedzīvotājiem pēdējos divus gadus elektrības cenas uzlēkušas debesīs, tikmēr valstij piederošs uzņēmums priecīgs par palielināto peļņu. Nē, nu – lūdzu, ņemiet par labu, draugi. Mēs vēl neesam izžmiegti līdz galam, tāpēc ticu, ka šogad “Latvenergo” peļņa varētu būt vēl krietnāka.

Tālāk lasu par Saeimas deputātu un dakteri Juri Jakovinu. Izrādās, ka šis džedajs Saeimas sēdēs vienkārši pilda savu pacientu kartītes, ar kurām piebāzis pilnu līdzpaņemto somu. Plus – jaukajam dakterītim ir teju 7400 pacienti, kamēr par optimālu skaitu praksē uzskata līdz diviem tūkstošiem pacientu. Jakovinam ir pati lielākā ārsta prakse Latvijā.

Tātad Juris nevis vienkārši viens pats spēj pilnvērtīgi paveikt principā četru atsevišķu ģimenes ārstu darbu, bet paralēli tam vēl vēsi var palīdzēt pieņemt lēmumus, kas ietekmēs mūsu visu dzīves. Nepārprotami – viens no spējīgākajiem cilvēkiem valstī. Domāju, ka to vajadzētu izmantot un iedot Jakovinam vēl kādus papildu pienākumus. Viņam jākļūst kā minimums par ministru! Iespējams, viņš pat varētu vadīt kādas trīs ministrijas vienlaikus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X