Krievija lielo izmaksu dēļ atsakās no parādes tankiem T-14 (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas aizsardzības konglomerāta "Rosteh" vadītājs Sergejs Čemezovs apstiprināja, ka karā Ukrainā netiek izmantots Krievijas parādes tanks T-14 "Armata".

Čemezovs norādīja, ka tanka izmantošana prasa "pārmērīgas izmaksas". Viņš teica, ka militāristi tā vietā izvēlas ekonomiskākos T-90 tankus. Viņš uzsvēra, ka T-14 ieviešanu Krievijas armijā aiztur lielās izmaksas, tāpēc pašlaik netiek apsvērtas idejas par jaunāku un modernāku tanku izveidošanu.

"Savas funkcionalitātes ziņā tas noteikti pārspēj esošos tankus, taču ir pārāk dārgs, tāpēc armija diez vai tos tagad izmantos. Viņiem ir vieglāk nopirkt tos pašus T-90 tankus," sacīja Čemezovs.

Neskatoties uz to, Čemezovs apliecināja, ka T-14 "Armata" joprojām ir Krievijas armijas arsenāla sastāvdaļa.

Kopš "Armata" prezentēšanas ap šo tanku ir bijušas daudz spekulācijas. Krievijas propaganda jau 2023. gadā iepriekš ziņoja par šo tanku aktīvu līdzdalību karā Ukrainā. Tomēr nav parādījušies konkrēti pierādījumi, kas pamatotu šos apgalvojumus, radot šaubas par tanka faktisko izvietošanu frontē.

Jaunākās paaudzes kaujas tanku "T-14 Armata" Krievijas Aizsardzības ministrija pirmo reizi publiski parādīja 2015. gada 9. maija parādē. Toreiz gan viens no tankiem piedzīvoja tehniskas problēmas.

2021. gada decembrī Krievijas valsts tehnoloģiju korporācija "Rosteh" paziņoja par "T-14 Armata" sērijveida ražošanas sākšanu. Nav gan zināms, vai šāda ražošana tiešām sākta.

Līdz tam Aizsardzības ministrija bija paziņojusi, ka Krievijas armija esot saņēmusi aptuveni 130 jaunākos tankus. Cik tieši "T-14 Armata" tanku ir izgatavots, nav zināms.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu