Bijušais "Gazprombank" viceprezidents, Ukrainā dzimušais Igors Volobujevs no 2000. gada strādājis "Gazprom" struktūrās. No 2007. līdz 2016. gadam Volobujevs vadīja "Gazprom" preses dienestu un bija informācijas politikas departamenta vadītāja vietnieks. Savukārt pirms pilna mēroga iebrukuma viņš septiņus gadus bija "Gazprombank" viceprezidents. Volobujevs savulaik svēti ticēja, ka Putins ir labs, taču pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, atgriezās tur, lai pievienotos Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Viņš atgādina, ka pēc pilna mēroga iebrukuma Latvijas sabiedrībā tika runāts par pilnīgu atteikšanos no krievu gāzes. Valstij tas bija nopietns izaicinājums, jo tobrīd gāzes patēriņš sasniedza 1,5 miljardus kubikmetru, no kuriem 1,3 tika iegādāti Krievijā. Izvēle bija neliela: vai nu uzkrāt ziemai 2-3 miljardus, vai vienoties ar Lietuvu par piekļuvi sašķidrinātās gāzes terminālim (SGT).

Tomēr “Latvijas Gāzes” vadītājs Aigars Kalvītis tā vietā, lai meklētu alternatīvas, sāka stāstīt, ka atteikšanās no krievu gāzes novedīs pie energokrīzes, ka cenas uzskries kosmosā.

Citiem vārdiem, viņš gribēja, lai Latvijas klusēšana tiktu nopirkta ar krievu gāzi, apgalvo Volobujevs. "Un šis cilvēks joprojām vada uzņēmumu!"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X