ĀM aicina medijus nedoties uz okupētajām Ukrainas teritorijām Krievijas “vēlēšanu” laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina masu mediju pārstāvjus nedoties uz okupētajām un anektētajām Ukrainas teritorijām Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā, lai ar savu klātbūtni nepalīdzētu leģitimizēt okupāciju.

Kā informēja ĀM, Krievijas prezidenta "vēlēšanas" tiks nelikumīgi organizētas arī Krievijas uz laiku okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās. Kā prognozē ĀM, sagaidāms, ka Krievija īpaši centīsies piesaistīt ārvalstu "novērotājus" un medijus, ar to līdzdalības palīdzību mēģinot leģitimizēt gan šīs "vēlēšanas", gan arī Ukrainas teritoriju nelikumīgo aneksiju.

ĀM uzsver, ka Latvija neatzīst un neatzīs agresora īstenoto Ukrainas teritoriju nelikumīgo okupāciju un aneksiju. Tāpat Latvija neatzīs Krievijas "vēlēšanu" rīkošanu un rezultātus uz laiku okupētajās un anketētajās Ukrainas teritorijās. Krievijai nav likumīga pamata šādai rīcībai starptautiski atzītajā Ukrainas teritorijā, uzsver Latvija.

ĀM atzīmē, ka Ukrainā līdz 13.maijam ir pagarināts karastāvoklis. Saskaņā ar spēkā esošajiem Ukrainas normatīvajiem aktiem iebraukt Krievijas prettiesiski anektētajā Ukrainas administratīvajā teritorijā atļauts tikai likumos noteiktajā kārtībā, saņemot īpašu Ukrainas varas iestāžu atļauju.

ĀM atgādina, ka aktīvās karadarbības reģionos pastāv nopietni apdraudējumi personu drošībai un veselībai. Tāpēc, ņemot vērā minēto, šobrīd īpaši aicinām neceļot uz karadarbības zonu vai uz laiku okupētajām un anektētajām Ukrainas teritorijām.

ĀM aicina sekot līdzi ministrijas ceļojuma brīdinājumiem uz Krieviju un Ukrainu, un uz laiku okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās, ar kuriem var iepazīties ĀM mājaslapas sadaļā "Ceļo droši".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu