Francija un Moldova paraksta vienošanos drošības jomā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Moldovas prezidente Maija Sandu un Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Moldovas prezidente Maija Sandu un Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: Blondet Eliot-POOL/SIPA/Blondet Eliot-POOL/SIPA

Francija un Moldova ceturtdien parakstījušas vienošanos par sadarbību drošības jomā, kuras mērķis ir stiprināt Moldovas suverenitāti un drošību, paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Vienošanos Parīzē parakstīja Makrons un Moldovas prezidente Maija Sandu.

Makrons sacīja, ka Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sekas turpina apdraudēt Eiropu. Viņš norādīja, ka Krievijas lidroboti un raķetes ir pārkāpušas Moldovas gaisa telpu un Krievija ar dezinformāciju cenšas sašķelt Moldovas sabiedrību.

"Moldovas demokrātiskā realitāte, tās centieni pēc Eiropas nākotnes patiesībā ir izaicinājums Krievijai," piebilda Makrons.

Francija un Moldova kopīgā paziņojumā aicināja Krieviju izvest Moldovas teritorijā nelikumīgi izvietotos bruņotos spēkus.

Moldovā pēdējā laikā ir aktivizējušies prokrieviski noskaņotie spēki. Piedņestras "amatpersonas" pagājušajā nedēļā pieprasīja Maskavas "aizsardzību", pamatojoties uz rezolūciju, ko pieņēmis reģiona īpašais visu līmeņu deputātu kongress.

Šauro zemes strēmeli Dņestras kreisajā krastā, kas starptautiski atzīta par Moldovas teritorijas sastāvdaļu, prokrieviskie separātisti kontrolē kopš PSRS sabrukuma. Šajā teritorijā izvietots arī tā dēvēto krievu miera uzturētāju kontingents, kura sastāvā ir 1500 vīru.

Trešdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Moldovas Gagauzijas autonomā reģiona līderiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu