NOSKATIES Raidījums: No jūlija lietotie apģērbi Latvijā kļūs krietni dārgāki (3)

Papildināts 21:53, 7. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anna Svetlova/Shutterstock

Lietoto apģērbu mazumtirgotāji izsaka bažas par to, vai tā saucamie humpalu veikali, kuros iepērkas tik daudzi Latvijas iedzīvotāji, vispār spēs pastāvēt. No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots dabas resursu nodoklis. Nodokļa mērķis ir veicināt šo preču nodošanu pārstrādei, taču tirgotāji apgalvo, ka tas ir slogs, ko viņi nespēs nest, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Dārgie draugi un ilgtspējīgas modes entuziasti, tuvojas grūti laiki. Šādi savus klientus sociālajos tiklos uzrunāja lietoto apģērbu mazumtirgotājs "Humana Latvija".

Dienas vidū lietoto apģērbu veikalā valda liela rosība, pircēji viens pēc otra nāk aplūkot preces.

"Man personīgi sanāk bieži apmeklēt šādus veikalus, jo atbalstu šo modeli, kas ir videi draudzīgāku modi, šādā veidā mazāk atbalstam ātro modi, un šādu veikalu palikšana Latvijā būtu svarīga," norāda veikala apmeklētāja Sindija.

Nozares pārstāvji gan satraukti teic, ka viņu darbība ir apdraudēta. Apģērbu ražotājiem un mazumtirgotājiem Latvijā no šā gada 1. jūlija būs jāmaksā dabas resursu nodoklis – 50 centi par vienu kilogramu. Un tas attieksies arī uz lietotiem apģērbiem.

Atbildīgajām iestādēm jau nosūtīta vēstule ar lūgumu pārskatīt lēmumu, jo tas esot pretrunā Eiropas Komisijas nostājai, "neiekļaut lietoto apģērbu mazumtirgotājus ražotāju atbildības sistēmā".

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "TV3 Ziņas" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu