Pēc 8 gadus ilgās sociālistu atrašanās pie varas parlamenta vēlēšanās Portugālē varētu uzvarēt konservatīvie

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Portugālē svētdien, 10. martā, notiek parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, kurās pēc astoņus gadus ilgās sociālistu atrašanās pie varas varētu uzvarēt konservatīvie.

Saskaņā ar pēdējām aptaujām centriski labējo partiju apvienība Demokrātiskā alianse (AD) var cerēt uz aptuveni 30% balsu, nedaudz apsteidzot Sociālistisko partiju (PS), taču eksperti brīdina, ka vēlēšanu iznākums vēl nav izšķirts, ņemot vērā lielo neizlēmušo vēlētāju skaitu.

Saskaņā ar radiostacijas "Renascenca" pēdējo publicēto aptauju rezultātu apkopojuma par AD grasās balsot 32,6% portugāļu, bet PS atbalsta 27,9% respondentu.

Tikmēr savas pozīcijas var ievērojami nostiprināt kādreizējā televīzijas futbola komentētāja Andrē Venturas dibinātā nacionālkonservatīvā partija "Chega" (Pietiek!).

2022.gadā notikušajās vēlēšanās "Chega" ieguva 7,2% balsu, bet tagad tās atbalstītāju skaits varētu vairāk nekā dubultoties.

Tādējādi kopā ar nesen dibināto partiju "Liberālā iniciatīva" labējie varētu sev nodrošināt absolūto vairākumu.

Pirmstermiņa vēlēšanas tika izsludinātas pēc tam, kad korupcijas skandāla rezultātā bija spiests no premjera amata atkāpties toreizējais sociālistu līderis Antoniu Košta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu