Noskaties Kas ir elektromobilis "Ora"? (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kopš šī gada sākuma Latvijā iegādājamas jauna zīmola "Ora" elektriskās automašīnas. Jautājumu par tām ir daudz, tāpēc pienācis laiks noskaidrot, kas tas ir par putnu - vai drīzāk vaboli?

"Ora" runasvīrs Ringo Rahumēls intervijā raidījumam "TV Autoziņas" apgalvo - ne viens, ne otrs: ""Ora" ir pilnībā elektrisku automašīnu zīmols no ražotāja vārdā GWM." Pilnā vārdā kompānija saucas "Great Wall Motor", bet "International Motors Automotive AB" ir tās importētājs Ziemeļvalstīs un Baltijā.

Vai tiesa, ka "Ora" zīmols radīts īpaši Eiropai? "Taisnība," teic Rahumēls. Automašīna tika izstrādāta, orientējoties uz klientiem Eiropā. Daži teic, ka tas izskatās, it kā "Porsche" un "Mini" būtu kopā pavadījuši nakti un tikuši pie bērna. Šai amizantajai sakritībai ir loģisks izskaidrojums. "Ora" dizainers savulaik bija "Porsche" dizainers. Tāpēc tas mazliet līdzinās "Porsche", kas der eiropiešu gaumei. Bet vai "Ora 03" tiešām maksā tikai 20 000 eiro?

Automašīnas pilnā cena ir 29 995 eiro. Taču iepazīšanās laikā ir īpašs piedāvājums Latvijas pircējiem 25 995. Kopā ar valsts atbalstu privātpersonām "Ora 03" patiešām kļūst par 20 000 elektroauto. Par šo naudu pircēji saņem pilnībā aprīkotu automašīnu. Izmēros tā līdzinās "Volkswagen Golf" vai ID.3.

Baterijas sniedzamība ir 310 km, bet ir pieejama arī lielāka. "Ora" standartaprīkojumā ietilpst visi nepieciešamie vadītāja asistenti, 360 grādu kamera, divi ekrāni un daudz kas cits. "Ora 03+" sarakstam pievieno ventilējamus sēdekļus un elektriski atveramu bagāžnieka vāku.

Garantija ir pieci gadi. Baterijas garantija ir industrijas standarts jeb astoņi gadi. Apkopes intervāli ir divi gadi jeb 40 000 km. Ja šajā periodā kaut kas noiet greizi, rezerves daļu noliktava ir tepat kaimiņos Zviedrijā. No sešiem GWM un "Ora" dīleriem Baltijā divi atradīsies Rīgā - otrs būs "Ad Rem Auto", bet jau jaunajās telpās Ulmaņa gatvē. Uz filmēšanas brīdi Latvijā jau bija pasūtītas 26, bet pārdotas desmit "Ora 03" automašīnas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu