Autovadītāji dusmīgi - "zaļā kursa" dēļ drīzumā degviela kļūs daudz dārgāka (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Degvielas uzpilde.
Degvielas uzpilde. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā sauktais Eiropas zaļais kurss kādai daļai sabiedrības jau sāk kļūt par ja ne gluži lamuvārdu, tad sinonīmu naudasmaka tukšotājam gan. Benzīns, dīzeļdegviela un autogāze tuvākajos gados kļūs vēl dārgāka, vēsta "360TV ZIŅneši".

Dokuments, ko izdod ar nosaukumu "direktīva", ir jāpilda bez ierunām. Un tieši tāda ir iecerētā Eiropas Savienības Emisijas kvotu tirdzniecības sistēma. Eiropas Parlamenta pieņemtais regulējums ir obligāti jāievieš katrā dalībvalstī, tādēļ atteikties izpildīt jaunās prasības Latvija nevar. Pretējā gadījumā Eiropas Komisija piemēros naudas sodus.

Šis "zaļais kurss" nozīmē sliktas ziņas autovadītājiem - neizbēgami celsies cena benzīnam un dīzeļdegvielai. "360TV ZIŅneši" noskaidrojuši - kāpums varētu būt robežās starp 11 un 16 centiem par litru. Sadārdzinājums stāsies spēkā no 2027.gada.

Ir skaidrs, ka Eiropa vēlas, lai cilvēki pāriet uz elektroauto, taču aizmirst vienu būtisku aspektu - lielai daļai cilvēku nemaz nav tik daudz līdzekļu šādu auto iegādei. Līdz ar to visi tie, kuri vēlēsies braukt pa vecam, gluži vienkārši maksās vairāk. Eiropa gan esot stingri pārliecināta - autotransports rada ap 20% no siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešiem, tāpēc tas ir būtiski jāsamazina.

Nav gan zināms, kā tas nākas, ka Latvijas politiķi nekādi nav centušies iebilst šīs direktīvas izveidē, apzinoties, ka tas būtiski iztukšos cilvēku naudas makus. Jaunā prasība nozīmē, ka benzīna un dīzeļdegvielas cena tuvināsies dārgākās biodegvielas izmaksām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu