Cenas kāpums turpināsies: "Bitcoin" vērtība sasniedz nebijušus augstumus (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pirmdien, 11. martā, kriptovalūtas “Bitcoin” cena sasniegusi jaunu rekordu, pārsniedzot 70 tūkstošu dolāru atzīmi. Kā vēsta aģentūra “Reuters”, lielākās kriptovalūtas cenas pieaugums varētu turpināties, jo nav nekādu pazīmju, ka tas varētu sabremzēties.

Tiek norādīts, ka kriptovalūtas vērtība palielinājusies, pateicoties jaunu “Bitcoin” biržas fondu atvēršanai, kā arī ir cerības, ka ASV Federālo rezervju sistēma drīzumā samazinās procentu likmes.

2021. gadā “Bitcoin” vērtība pietuvojās 69 tūkstošu dolāru atzīmei, tomēr pēc tam sekoja liels kritums, 2022. gadā kriptovalūtai zaudējot teju pusi no vērtības. Kriptovalūtas atkopšanās sākās 2023. gadā.

2024. gada sākumā amerikāņu regulatori pirmo reizi atļāva “Bitcoin” biržā tirgotos fondus (ETF), tādējādi atbalstot biržu fondus, kas investē bitkoinos. Tas tiek uzskatīts par digitālo aktīvu jomas galveno notikumu. ASV varasiestādes ir ļāvušas “BlackRock”, “Invesco”, “Fidelity”, “Valkyrie” un citām organizācijām sākt tirgošanos ar “Bitcoin” ETF. Cīņa par atļauju tirgoties ar ETF turpinājās vairāk nekā 10 gadus.

ETF ir investīciju instruments, kas ļauj cilvēkiem investēt kriptovalūtā “Bitcoin”, tiešā veidā neiegādājoties pašu kriptovalūtu. Tādējādi, lai veiktu operācijas ar kriptoaktīviem, ir nepieciešams iegādāties aktīvus caur brokeri, kas darbojas biržas investīciju fondā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu