Austrālijā zeltraktuves iegruvumā viens strādnieks gājis bojā, 29 izglābti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijā ir noticis iegruvums zeltraktuvē, kurā gājis bojā viens strādnieks, bet 29 izglābti, ceturtdien paziņoja policija un arodbiedrības amatpersonas.

Ārkārtas dienesti trešdienas vakarā steidzās uz Balaratas zeltraktuvi Mauntklīrā pēc ziņām par "akmeņu nogruvumu" raktuves tunelī, paziņoja Viktorijas štata policija.

"Divus cilvēkus saspieda nokrituši akmeņi, kamēr 28 strādnieki spēja patverties drošības nodalījumā," teikts policijas paziņojumā.

Viens no saspiestajiem strādniekiem - 21 gadu vecs vīrietis - tika atbrīvots un "nopietnā stāvoklī" aizvests uz slimnīcu ar helikopteru.

Glābēji visu nakti strādāja, lai atrastu un izvilktu otru strādnieku, kurš bija iesprostots pazemē trīs kilometrus no raktuves ieejas. Policija ceturtdienas rītā apstiprināja, ka 37 gadus vecais vīrietis ir miris un viņa līķis ir atrasts.

28 zeltrači, kas bija patvērušies drošības nodalījumā, tika droši nogādāti virszemē un viņu stāvokli novērtēja ātrās palīdzības mediķi.

Balaratas zeltraktuvē iegruvums bija noticis arī 2007.gada novembrī, kad pazemē tika iesprostoti 27 zeltrači. Viņi tika atbrīvoti sveiki un veseli pēc piecas stundas ilgas glābšanas operācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu