Vācijā piecās lidostās streiko drošības kontroles darbinieki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Lidostu drošības kontroles darbinieku streiku dēļ Vācijā šodien piecās lidostās būs ievērojami traucēta aviosatiksme, izjaucot plānus tūkstošiem pasažieru.

Arodbiedrība "Verdi" paziņoja, ka streiks sācies piecās lidostās - Hamburgā, Štutgartē, Ķelnē, Berlīnē un Karlsrūes/Bādenbādenes lidostā. Arodbiedrība aicināja drošības kontroles darbiniekus streikot arī citās lidostās.

Lidostu asociācija ADV aplēsusi, ka, visticamāk, tiks atcelti vairāk nekā 580 avioreisi un 90 000 cilvēku nāksies pārplānot savus lidojumus.

Piektdien plānots drošības kontroles darbinieku streiks Hannoverē, Dortmundē, Vēzē, Drēzdenē, Leipcigā un atkal Karlsrūes/Bādenbādenes lidostā.

Minhenes lidostā streiks šodien un rīt lielākoties ietekmēs kravas pārvadājumus.

Vācijas lielāko lidostu Frankfurtē drošības kontroles darbinieku streiks šodien un rīt neskars, bet tur un Minhenē iespējama reisu kavēšanās un atcelšana lidsabiedrības "Lufthansa" stjuartu pēdējo dienu streika dēļ.

Kolektīvās sarunas aviācijas drošības jomā attiecas uz aptuveni 25 000 privāto drošības pakalpojumu sniedzēju darbinieku. Viņi Vācijas Federālās policijas vārdā pārbauda pasažierus, personālu un bagāžu pie ieejām drošības zonā.

Piecas sarunu kārtas līdz šim nav devušas rezultātu. "Verdi" pieprasa palielināt stundas algas likmi par 2,80 eiro, ieviešot to pakāpeniski 12 mēnešu laikā, un piemaksas par virsstundām, sākot no pirmās virsstundas stundas.

Federālā Drošības uzņēmumu apvienība (BDLS) piedāvājusi palielināt stundas algas likmi par 2,70 eiro trīs piegājienos, un kolektīvo līgumu uz 24 mēnešiem.

Sestā sarunu kārta paredzēta 20.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu