"Lietuvos paštas" pērn strādājis ar peļņu un bez valsts subsīdijām

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lietuvas valsts pasta uzņēmums "Lietuvos paštas" pērn strādāja ar 5,2 miljonu eiro peļņu un bez valsts subsīdijām, ceturtdien paziņoja kompānijas ģenerāldirektors Rolands Zuks.

Viņš norādīja, ka pirms gada, kad viņš pārņēma uzņēmuma vadību, situācija "nebija pārāk slikta, jo kompānijai bija uzkrātie līdzekļi no iepriekšējiem periodiem".

"Es teiktu, ka finansiālā situācija bija apmierinoša. Mūsu darbība nedz 2021., nedz 2022.gadā nedeva peļņu, bet 2023.gadā jau strādājām ar peļņu pat bez valsts subsīdijām par zaudējumus nesošajiem atzariem," Zuks teica Lietuvas lietišķo ziņu portālam "Verslo žinios".

"Lietuvos paštas" ģenerāldirektors pagājušā gada pozitīvos finanšu rādītājus pamatoja ar lēmumu atlaist 400 darbinieku, pārdošanas apjoma pieaugumu un daļas nekustamā īpašuma pārdošanu.

Neauditētie finanšu rezultāti liecina, ka "Lietuvos paštas" tīrā peļņa pērn salīdzinājumā ar 2022.gadu pieauga par 7,4% līdz 5,2 miljoniem eiro, savukārt peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) palielinājās par 10,8% līdz 14,4 miljoniem eiro. Vienlaikus kompānijas ieņēmumi saruka par 2,6% līdz 110,5 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu