Nosauktas problēmas, kas var ierobežot "Bitcoin" tālāku vērtības pieaugumu (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Kriptovalūtu tirgu ierobežo makroekonomiskie un tehniskie faktori. Neraugoties uz “Bitcoin” vērtības jaunu rekordu, tirgus ir saskāries ar šķēršļiem, kas īstermiņā var ierobežot “Bitcoin” vērtības pieaugumu, paziņojuši “Coinbase” analītiķi.

Īso pozīciju piespiedu slēgšana, kas iepriekš bija galvenais ‘Bitcoin” cenu pieauguma dzinējspēks, sevi ir izsmēlusi. Tomēr “Bitcoin” biržā tirgotie fondi ASV joprojām rada būtisku pieprasījumu pēc šīs kriptovalūtas.

“Coinbase” analītiķi norāda, ka fondu pārvaldnieku skaidrās naudas rezervju samazinājums, kā arī investīciju portfeļu pārprofilēšana pirmā ceturkšņa beigās var ierobežot “Bitcoin” likviditāti tirgū. Par vēl vienu faktoru, kas ierobežo tālāku “Bitcoin” izaugsmi, var kļūt Federālo rezervju sistēmas banku atbalsta programmas apturēšana.

11. martā ASV Federālo rezervju sistēma pārtrauca banku īstermiņa kreditēšanas programmu, ko izmantoja valsts reģionālās bankas. Tas var radīt situāciju, kad mazākām bankām tiek liegta iespēja apstrīdēt atsevišķus Federālo rezervju lēmumus, kā arī – tas var palielināt finanšu sistēmas ievainojamību.

Ņemot vērā šos faktorus, “Coinbase” uzskata par ticamu scenāriju, ka “Bitcoin” vērtības svārstības būs nenozīmīgas līdz aprīlim.

Pēdējās dienās “Bitcoin” sasniedza jaunu vērtības rekordu – 73 600 dolāru, taču ceturtdien “Bitcoin” vērtība nedaudz kritusies – līdz 72 800 dolāriem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu