Ceļotāji sastopas ar lāci - sieviete mirst, mēģinot aizbēgt (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Slovākijā savvaļā dzīvo aptuveni 1100 līdz 1200 lāču, tāpēc ar cilvēkiem šie dzīvnieki sastopas diezgan reti. Tomēr vienam pārim tikšanās ar brūno lāci pārgājiena laikā beidzās letāli.

Slovākijā, bēgot no brūnā lāča, gājusi bojā kāda ceļotāja. 31 gadu vecā tūriste no Baltkrievijas nokrita no liela augstuma nogāzē un guva nāvējošus galvas ievainojumus, saskaņā ar aģentūras TASR ziņām pavēstīja policijas pārstāve. Sievietes pavadonis pēc sadursmes ar brūno lāci piektdienas agrā vakarā aizbēga citā virzienā un palika neskarts. Vīrietis brīdināja glābšanas dienestus.

Sākotnēji tika pieņemts, ka brūnais lācis, iespējams, uzbrucis tieši sievietei. Kad ieradās kalnu glābšanas komanda, savvaļas dzīvnieks joprojām atradās tiešā tuvumā, ziņo glābšanas dienesti. “Par laimi, lācis tika aizdzīts ar dienesta suņa palīdzību, kliedzieniem un policista brīdinājuma šāvienu,” sacīja preses pārstāvis.

Negadījums notika Demänovska Dolina ielejā netālu no ziemas sporta centra Jasna, kas atrodas Karpatu kalnu grēdā - Zemajos Tatros. Uz turieni devās Valsts dabas aizsardzības dienesta (SOPSR) operatīvā grupa, lai izmeklētu šo incidentu.

Saskaņā ar pētījumiem, ko veica Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Prāgas Kārļa universitātes zinātniekiem, Slovākijā savvaļā dzīvo aptuveni 1100 līdz 1200 lāču. Parasti tie izvairās no cilvēkiem, ja tos laikus pamana. Tomēr, ja notiek negaidīta sastapšanās vai, ja lāču mātītes uzskata, ka viņu mazuļi ir apdraudēti, tās var arī uzbrukt. Šajā gadījumā vēl nebija skaidrs, vai tas bija tēviņš vai mātīte.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu