Veiktas izmaiņas "LDz Cargo" valdes sastāvā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa sliedes.
Dzelzceļa sliedes. Foto: Ieva Čīka/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja pienākumus no šodienas sāk pildīt Alģirds Miķelsons, informēja LDz pārstāvji.

Tāpat "LDz Cargo" valdes locekļa amata pienākumus no šodienas sāk pildīt Olga Bondare.

Miķelsonam ir ilggadēja un starptautiska pieredze pārvadājumu uzņēmumu vadībā - no 2019.gada viņš pildījis izpilddirektora pienākumus "MAU Technic LLC" Ukrainā, pirms tam bijis Ukrainas nacionālās aviokompānijas "Ukraine International Airlines" viceprezidents tehniskajos jautājumos, norāda kompānijā.

Tāpat Miķelsons ir ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē, maģistra grādu biznesa administrācijā Oksfordas Universitātē Anglijā, kā arī inženierzinātņu bakalaura grādu mašīnzinātnē Rīgas Tehniskās universitātes Aviācijas Institūtā.

Savukārt Bondare līdz šim ieņēmusi finanšu direktores amatu SIA "Maxima Latvija", pirms tam bijusi Baltijas un Skandināvijas finanšu direktore uzņēmumā SIA "Puratos Latvia", kā arī reģiona finanšu un loģistikas direktore "BIC Deutschland GmbH" Vācijā.

Tāpat Bondarei ir arī lektores pieredze Rīgas Juridiskajā Augstskolā, pasniedzot uzņēmumu vērtēšanas un finanšu grāmatvedības kursus. Viņa ir ieguvusi maģistra grādu tiesībās un finansēs Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Tādējādi no šodienas "LDz Cargo" valdē strādās Miķelsons, Bondare, kā arī darbu valdē turpinās līdzšinējais valdes loceklis Mārtiņš Pevko.

Savukārt darbu valdē vairs neturpinās līdzšinējā "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga, kura šajā amatā strādā kopš 2016.gada.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "LDz Cargo" apgrozījums bija 148,444 miljoni eiro, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 27,6% - līdz 5,104 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"LDz Cargo" ietilpst LDz koncernā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu