Masks atzīstas ketamīna lietošanā; uzsver, ka tas noder biznesā (19)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

“Tesla” ģenerāldirektors Īlons Masks atklājis, ka lieto ketamīnu, ko viņam izrakstījis “īsts ārsts”, lai mazinātu depresijas negatīvos simptomus. Masks intervijā CNN paziņojis, ka viņš “gandrīz vienmēr ir skaidrā, kad publicē ierakstus platformā X”.

“Gadās brīži, kad man smadzenēs rodas sava veida negatīvs ķīmiskais stāvoklis, tā kā depresija. Ketamīns palīdz cilvēkam tikt galā ar slikto noskaņojumu,” sacīja miljardieris.

Masks piebilda, ka viņam šī preparāta recepti izrakstījis “īsts, reāls ārsts” un viņš nelielu daudzumu ketamīna “patērē aptuveni reizi divās nedēļās vai arī mazliet retāk“.

Uzņēmējs noliedza, ka viņš ļaunprātīgi izmantotu šo vielu, uzsverot, ka viņam ir pārāk daudz darba, lai “būtu nepieskaitāms ilgu laika periodu”.

Masks uzskata, ka viņa depresija ir saistāma ar ģenētiskiem faktoriem. Viņš netic, ka ketamīna lietošana varētu negatīvi ietekmēt viņa darbu.

“No Volstrītas viedokļa skatoties, galvenais ir realizācija, mērķu sasniegšana un tas, vai sniedzat vērtību investoriem. “Tesla” maksā tikpat, cik visa autobūves industrija kopā ņemta. Tieši tāpēc no investora viedokļa – ja es kaut ko lietoju, tad man tas ir jādara,” teica viņš.

Janvārī “The Wall Street Journal” publicēja materiālu, kurā vainoja Masku narkotiku lietošanā. Rakstā tika runāts arī par kokaīnu, LSD, ekstazī, sēnēm un ketamīnu. Laikraksts vēstīja, ka Maska kompāniju menedžeri ir noraizējušies par to, ka narkotiku lietošana var radīt kaitējumu biznesam.

Toreiz Masks komentēja rakstu platformā X, ka narkotiku testi, kurus viņš veicis vairāku gadu laikā, nav uzrādījuši “pat mazāko narkotiku vai alkohola klātbūtni”. Masks arī piebilda, ka ““The Wall Street Journal” nav vērts, lai to iegādātos un ieliktu papagaiļa krātiņā”.

Ketamīns ir viela, ko izmanto cilvēku un veterinārajā medicīnā. Ketamīns tiek izmantots kā narkozes līdzeklis, tomēr cilvēki to izmanto arī kā apreibinošu vielu ar halucinogēnu ar disociatīvu iedarbību. Ketamīnu pirmoreiz sintezēja 1962. gadā, meklējot daudz drošāku vielu un alternatīvu fenciklidīnam.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu