"Spotify" nosaucis autoratlīdzību apjomu, kādu pērn saņēmuši mūziķi

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Straumēšanas serviss “Spotify” 2023. gadā mūzikas izpildītājiem izmaksājis deviņus miljardus dolāru vērtas autoratlīdzības, vēsta “The Associated Press”.

Tiek norādīts, ka pagājušajā gadā 1250 mākslinieki ieguva vairāk nekā vienu miljonu autoratlīdzībās par saviem mūzikas ierakstiem un citām publikācijām. 11 600 mākslinieku autoratlīdzības bijušas lielākas par 100 tūkstošiem dolāru, bet 66 tūkstoši mākslinieku var lepoties ar vairāk nekā 10 tūkstošu dolāru lielu honorāru. Kopumā “Spotify” autoratlīdzību apjoms pērn vairāk nekā trīskāršojies, salīdzinot ar 2017. gadu.

“The Associated Press”, atsaucoties uz kompānijas sniegto ziņojumu norāda, ka vairāk nekā puse no 66 tūkstošiem mākslinieku ir no valstīm, kur angļu valoda nav galvenā.

Pēc “Spotify” viceprezidenta Čārlija Gelmana teiktā, indī mūzikas izpildītāji saņēmuši pusi no izmaksātajām autoratlīdzībām jeb 4,5 miljardus dolāru.

Tiek piebilsts, ka “Spotify” pievienojas arvien vairāk mākslinieku, kuri savos mākslinieku profilos ir ievietojuši mūziku vismaz viena albuma apjomā un tādējādi cenšas veidot savu fanu bāzi. Pēc kompānijas datiem, šodien platformā darbojas aptuveni 225 tūkstoši mākslinieku iesācēju.

“Spotify” ir viens no vadošajiem audio straumēšanas pakalpojumiem pasaulē. Tas piedāvā plašu mūzikas un raidierakstu saturu, kas pieejams gan bezmaksas, gan maksas versijās. Lietotāji var izveidot savus atskaņošanas sarakstus, kā arī izmantot dažādas personalizētas ieteikumu funkcijas, lai atklātu jaunu mūziku un saturu. “Spotify” ir pieejams daudzās pasaules valstīs, nodrošinot piekļuvi miljoniem dziesmu un citu audioierakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu