Sākta ziedojumu vākšana Rēzeknes glābējsilītei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Igisheva Maria/Shutterstock

Projekta “Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai” īstenotāji vāc ziedojumus norāžu zīmju atjaunošanai Rēzeknē, lai būtu skaidra glābējsilītes jeb “babybox” atrašanās vieta slimnīcas teritorijā, portālu TVNET informē šī projekta vadītāja Laura Zvirbule.

"Šobrīd īpaši aktuāli ir ziedojumi Rēzeknes slimnīcas teritorijā esošās glābējsilītes norāžu zīmju atjaunošanai, un kopējās izmaksas šai atjaunošanai ir 600 eiro. Rēzeknes glābējsilītei jau ir 12 gadu, un kopš tās atklāšanas 2012. gada 3. maijā līdz šim glābējsilītē atstāti un izglābti četri mazuļi," stāsta šā projekta vadītāja Laura Zvirbule.

Viņa lūdz ziedotājus palīdzēt, lai negribēti jaundzimuši zīdaiņi nekļūst par traģēdiju un nenonāk tam nepiemērotās vietās, un aicina ziedot naudas līdzekļus uz Latvijas Bērnu fonda kontu ar norādi "Glābējsilīšu uzturēšanai".

Ziedojuma konts:

Latvijas Bērnu fonds

Reģ. Nr.: 40008018725

Konta Nr.:LV42UNLA0002000707402

Banka: A/S "SEB Banka"

Maksājuma mērķis: Glābējsilīšu uzturēšanai

"Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai" ir sociāls projekts, kurā nekādā veidā netiek gūta peļņa. Latvijā šis projekts tika sākts 2009. gadā. Līdz šim Latvijā ir izveidotas astoņas glābējsilītes – Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Daugavpilī un Rēzeknē, un ir izglābtas 57 bērnu dzīvības.

Glābējsilīte jeb "babybox" ir vieta, kur vecāki, kuri kādu iemeslu dēļ nolēmuši pamest savu mazuli, var anonīmi viņu atstāt drošā vidē, kur bērnam nekavējoties tiek sniegta medicīniskā aprūpe un ziņots atbildīgajām iestādēm, kuras noskaidro, vai bērns nav meklēšanā, un piešķir atradeņa statusu.

Lai mudinātu pārdomāt bērna atstāšanas lēmumu un meklēt citus situācijas risinājumus, pie katras glābējsilītes ir izvietota informācija par to, kur visu diennakti ir iespējams zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību, bet, ja tomēr vienīgā iespēja ir pamest mazuli, tad atstāt viņu drošā vietā, kur par viņu parūpēsies. Plašāku informāciju par projektu iespējams atrast mājaslapā šeit vai arī projekta profilā "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu