Konkurences padome sākusi "Antalis" un "Pakella" apvienošanās darījuma papildu izpēti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Konkurences padome (KP) sākusi papildu izpēti iepakojuma izplatītāju AS "Antalis" un SIA "Pakella" apvienošanās darījumā, liecina KP publiskotā informācija.

KP norāda, ka apvienošanās dalībnieku darbība horizontālā līmenī pārklājas industriālā iepakojuma, pārtikas iepakojuma, tostarp kartona iepakojuma izplatīšanā, kā arī iepakošanas iekārtu izplatīšanā Latvijas teritorijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, lai padziļināti novērtētu apvienošanās ietekmi uz konkurenci Latvijā, KP, pamatojoties uz Konkurences likumu, nolēmusi sākt padziļinātu izpēti.

Jau vēstīts, ka KP šogad 13.februārī saņēma "Antalis" apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "Pakella".

Tāpat ziņots, ka "Antalis" plāno iegādāties Baltijas iepakojumu izplatītāju "Pakella". Darījuma summu kompānija nemin.

"Pakella" specializējas rūpnieciskā un pārtikas iepakojuma izplatīšanā biznesa klientiem. Uzņēmums ir iepakojuma izplatītājs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ar 15 miljonu eiro apgrozījumu 2023.gadā, 60 darbiniekiem un trīs izplatīšanas centriem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Antalis" 2022.gadā strādāja ar 36,97 miljonu eiro apgrozījumu un 1,803 miljonu eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 314 348 eiro. Latvijas "Antalis" īpašnieki ir Igaunijā reģistrētais "Antalis" (9,3%) un Francijā reģistrētais "Antalis" (90,7%).

Tikmēr "Pakella" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 11,045 miljoni eiro, bet peļņa - 167 414 eiro. Pati SIA "Pakella" 2022.gadā strādāja ar 9,693 miljonu eiro apgrozījumu un 226 789 eiro peļņu.

"Pakella" īpašnieki ir SIA "AJ Power Holding" (40,37%), kuras patiesie labuma guvēji ir Jānis Lielcepure un Anete Freiberga-Samtiņa, Druvja un Kristīnes Mūrmaņu uzņēmums SIA "Dziela" (22,98%), Jāņa Mūrmaņa SIA "JMI" (18,01%), Kaspara Dombrovska un Māra Zariņa uzņēmums SIA "Rhenium Invest" (9,94%) un SIA "RG investīcijas" (8,7%), kas pieder Rolandam Gorodeckim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu