SEB rīkotā akcijā Igaunijā kāds vīrietis atnesis noguldīt bankā vairākus tūkstošus eiro monētās (1)

LETA
Papildināts 13:19, 21. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: M.Pakats/Shutterstock

Igaunijas bankas SEB rīkotā akcijā kāds klients atnesis noguldīt bankā 12 900 eiro monētās, informēja banka.

Banka kopā ar Igaunijas centrālo banku un pasta pakalpojumu kompāniju "Omniva" rīko kampaņu, kurā mudina cilvēkus samazināt apritē esošo eiro monētu daudzumu. Pamatā akcija ir orientēta uz viena un divu eiro centu monētām, tomēr tiek pieņemtas arī citu nominālu monētas.

SEB akcijas laikā saviem klientiem ar norēķinu kontu piedāvā bez maksas monētas noguldīt kontā.

Kopumā akcijā piedalījušies vairāk nekā 1150 bankas klientu, kopumā uz banku atnesot vairāk nekā miljonu dažādu nominālu eiro monētu.

"Mazākā noguldītā summa bija 34 centi, un lielākā - nepilni 12 900 eiro," informēja Igaunijas SEB privāto klientu apkalpošanas vadītāja Evelīna Koplimē.

Kopumā divu nedēļu laikā bankas filiālēs klienti nogādāja vairāk nekā četras tonnas monētu kopumā 300 000 eiro vērtībā.

Pieaugot neskaidras naudas norēķinu popularitātei, daudzviet izskan aicinājumi samazināt skaidras naudas apgrozību. Eirozonā jo īpaši tiek meklēti risinājumi, lai samazinātu maza nomināla monētu - viena un divu eiro centu - apgrozību, jo to izgatavošana ir dārga un neefektīva, turklāt šāda veida monētas bieži pazūd no apgrozības.

Igaunijas Finanšu ministrija jau ir sagatavojusi likumprojektu, kas paredz samazināt viena un divu eiro centu monētu izmantošanu, jo tās reti tiek izmantotas maksājumiem veikalos, bet to izgatavošana un apkalpošana ietekmē vidi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu