Francijā skolām nosūtītas draudu vēstules un video ar galvas nociršanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vismaz 30 Parīzes reģiona skolas šonedēļ saņēmušas draudu vēstules, kurām pievienoti šokējoši kadri ar galvas nociršanu, ceturtdien paziņojusi Francijas Izglītības ministrija.

Ministrijas preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka mācību iestādes - galvenokārt vidusskolas - saņēmušas nopietnus draudus, kas satur "terorisma attaisnošanu un kūdīšanu uz to".

Skolas draudus saņēma digitālajā platformā ENT, kas kalpo saziņai starp skolotājiem, skolēniem un vecākiem, iekšējos e-pastos vai caur Izglītības ministrijas izmantoto programmatūru "Pronote".

Policija izmeklē notikušo, un bērniem un pieaugušajiem, kas noskatījās šokējošos video, tika piedāvāts psiholoģisks atbalsts, paziņoja ministrija.

Avots policijā atklāja, ka no trešdienas līdz ceturtdienai vismaz piecas vidusskolas Ivelīnas departamentā saņēmušas spridzināšanas draudus. Noziedznieki uzlauza kāda skolēna e-pastu, lai izplatītu ziņu un video ar galvas nociršanu, norādīja avots policijā.

Sēnas un Marnas departamentā vidusskolai tika paziņots, ka visā mācību iestādē Allaha vārdā paslēptas sprāgstvielas, sacīja avots policijā.

Arī 2023.gada rudenī Francijā skolas, lidostas un tūrisma objekti saņēma viltus spridzināšanas draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu